Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Марина Порошенко відкрила на Львівщині інклюзивно-ресурсний центр

П'ятниця, 17 серпня 2018 20:12

Дружина Президента України Марина Порошенко відкрила на Львівщині інклюзивно-ресурсний центр Городоцької районної ради для дітей з особливими потребами віком від 2 до 18 років.

Про це повідомила прес-служба Львівської облдержадміністрації.

"Львівщина стала двадцятим регіоном України, де впроваджується інклюзивне освітнє середовище в рамках проекту Фонду Порошенка "Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації". На сьогодні в області функціонує 155 інклюзивних загальноосвітніх навчальних закладів, у яких навчається 358 дітей з особливостями психофізичного розвитку. В цілому кількість дітей з особливими освітніми потребами в регіоні складає майже 40 тисяч осіб", - зазначила Марина Порошенко.

За її словами, наразі в області створено 24 ІРЦ, на черзі ще два – у Львові та в Мостиському районі.

З метою створення доступних та якісних умов для навчання дітей на Львівщині Марина Порошенко передала голові облдержадміністрації Олегу Синютці проекти медіатеки та ресурсної кімнати, які розроблені у співпраці Фонду Порошенка та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

Перша леді також презентувала на Львівщині проект малого групового будинку для дітей-сиріт. Згідно з проектом, планування такого будинку розраховане на проживання десятьох дітей. Для цього передбачено 5 дитячих спальних кімнат для дітей та кімнати для вихователів. А також загальний простір, в якому є кухня, обідня зала, куточок для відпочинку та зона для занять, кімната для зберігання сезонного одягу та взуття, пральня тощо. Площа будівлі – 260 кв. м. На прибудинковій території передбачено облаштування дитячого майданчика з тренажерами та зоною відпочинку. Крім того, у будинку облаштовано технічні приміщення для опалювання та зберігання продуктів.

За словами керівника області найближчим часом такі заклади соціального захисту з’являться у Львівській області.

Як повідомляв Укрінформ, на Львівщині Марина Порошенко взяла участь у Першому світовому форумі українознавчих суботніх та недільних шкіл. В рамках робочої поїздки дружина Президента та голова ОДА Олег Синютка підписали Меморандум про долучення області до національного проекту Фонду Порошенка "Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації". Проект реалізується у співпраці з Міністерством освіти і науки України.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%