Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

САП заявила, що детективи НАБУ грають в політику і готують нікчемні документи

П'ятниця, 14 вересня 2018 19:05

Спеціальна антикорупційна прокуратура прокоментувала повідомлення про підозру першому заступнику глави СБУ Павлу Демчині. Про це повідомляється на офіційній сторінці відомства в Facebook, передає УНН.

"Сьогодні на офіційному сайті НАБУ нібито вимушено оприлюднена інформація, яка становить таємницю досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом можливого незаконного збагачення і вчинення інших злочинів першим заступником глави СБУ. Як зазначено, за дивним збігом обставин, практично відразу після направлення на погодження до САП проекту повідомлення про підозру першому заступнику голови СБУ, про це стало відомо фігуранту справи", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в САП наголосили, що не вважають це збігом обставин і, з огляду на спробу НАБУ провести паралелі між цією справою і справою міністра інфраструктури, розцінюють це як кулуарну боротьбу керівників НАБУ.

"Ми рішуче відкидаємо будь-які звинувачення в розголошенні матеріалів слідства його фігуранту і вимагаємо від НАБУ, по-перше, фактичних підтверджень голослівних звинувачень, а по-друге, пояснень, чому повідомлення про підозру було складено "несподівано", без будь-яких погоджень з прокурорами і без виконання в повному обсязі запланованого у справі комплексу слідчих (розшукових) та процесуальних дій", - відзначили в САП.

У той же час, в САП засудили маніпуляції НАБУ щодо "ідентичності" справ Омеляна і Демчини. Також відомство оприлюднило проект повідомлення про підозру Демчині, який надійшов в САП пізно ввечері у п'ятницю, 7 вересня.

"Сподіваємося, що зазначений проект повідомлення про підозру не розроблявся і не готувався в темний час доби в селищі Козин", - зіронізували в САП.

Також у відомстві запропонували юристам, експертам і активістам оцінити якість документа, який, "як вважають в НАБУ", остаточно готовий для узгодження.

"Останній заклик - до керівників НАБУ. Шановні колеги! Ваші спроби зіграти в цій справі в політичну гру виявилися такими ж невдалими, як вчорашня спроба російського ТБ видати двох ГРУшників за любителів англійської готики. На жаль, репутація національної антикорупційної інфраструктури в цілому і конкретне, колись цілком перспективне кримінальне провадження зокрема, в черговий раз стали жертвами вашого інфантилізму", - резюмували в САП.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%