Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Мін'юст передасть більшість функцій місцевій владі, - Петренко

Середа, 20 травня 2015 15:20

Більшість сервісів, які сьогодні надають органи юстиції, будуть передані органам місцевого самоврядування. Про це в ході засідання уряду в середу заявив Міністр юстиції Павло Петренко, представляючи законопроекти, спрямовані на децентралізацію послуг, пише РБК-Україна.

«Разом з послугами також передається весь бюджет і всі гроші, які раніше отримувала держава від надання цих послуг. Мова йде про півмільярда гривень, які отримають місцеві бюджети на розвиток своєї інфраструктури і надання якісних послуг», - розповів Петренко.

За словами міністра, ці законопроекти також передбачають систему демонополізації надання цих послуг. «Ми вважаємо, що державний чиновник з Києва не мотивований надавати послугу в маленькому містечку. А саме місцевий голова і нотаріус, який веде свою діяльність, є тими суб'єктами, які зможуть швидко і якісно надати послугу громадянину», - додав він.

Крім цього, в законопроектах Мін'юсту закладений принцип екстериторіальності надання послуг. «Це значить, що тепер будь-який громадянин може зареєструвати свою компанію, внести зміни до її статуту, змінити інформацію про керівника на території всієї країни, незалежно від місця реєстрації своєї компанії і місця проживання», - зазначив міністр.

Крім того, позитивним чином, за словами міністра, зарекомендували себе пілотні проекти з впровадження електронних сервісів по всіх послуг, які будуть надаватися новими суб'єктами. «Тобто ви зможете зареєструвати компанію, внести зміни в її статут і отримати інформацію через електронний портал без контакту з реєстратором», - резюмував він.

Петренко закликав уряд прийняти представлені законопроекти і максимально оперативно передати їх на реєстрацію у Верховну Раду.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%