Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Новий закон про нотаріат захищатиме права громадян

Понеділок, 03 червня 2013 15:58

 

Закон убезпечить українців від неконтрольованого зростання цін на послуги нотаріусів

 

Закон України «Про внесення змін до Закону України  «Про нотаріат», розроблений Міністерством юстиції, убезпечить українців від неконтрольованого зростання цін на послуги нотаріусів. Про це заявив голова Державної реєстраційної служби України Дмитро Ворона, передає прес-служба відомства.

 

«З 1 січня цього року майже 7 тис. нотаріусів отримали право здійснювати державну реєстрацію нерухомого майна. Оскільки операції з нерухомістю відбуваються, перш за все, на вторинному ринку, то сьогодні майже 50% угод здійснюється саме нотаріусами. До кінця року цей показник зросте до 70%. У той же час, ми отримуємо інформацію щодо суттєвої різниці вартості послуг нотаріусів залежно від регіону. Українці не повинні переплачувати за послуги нотаріусів – це чітка позиція. Саме тому сьогодні Міністерством юстиції розроблені зміни до законодавства, які передбачають обмеження вартості послуг нотаріусів, в тому числі і приватних», - зауважив голова Державної реєстраційної служби України Дмитро Ворона.

 

Він зазначив, що змінами до закону передбачається, що розміри ставок та порядок сплати нотаріального збору визначатимуться Кабінетом Міністрів України, а для соціально незахищених верств населення будуть встановлені пільги.

 

Голова відомства також додав, що Державною реєстраційною службою України розроблено законопроект щодо надання нотаріусам повноважень з державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%