Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У ГПУ поскаржилися на Кабмін на погані зарплати

Четвер, 17 березня 2016 15:49

Генпрокуратура незадоволена, що поліція і детективи НАБУ отримують більше.

Кабінет міністрів України продовжує ігнорувати ГПУ і не відповідає на листи відомства з приводу низьких зарплат співробітників. Про це заявила прес-служба ГПУ в середу, 17 березня, повідомляє Кореспондент.

"З огляду на негативну ситуацію, яка склалася в зв'язку з неналежним рівнем заробітної плати співробітників прокуратури, керівництво Генеральної прокуратури України неодноразово зверталося до прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка з зазначеного питання", - йдеться в повідомленні.

За інформацією Генпрокуратури, бюджет на 2016 рік становить лише 31,6% від необхідних потреб органів прокуратури.

У той же час, як відзначають в ГПУ, прокурори місцевих і регіональних прокуратур в порівнянні з суддями місцевих та апеляційних судів, поліцейськими на місцях, детективами Національного антикорупційного бюро України поставлені в нерівні умови в частині матеріального та фінансового становища і отримують найменший розмір місячної заробітної плати .

"Так, заробітна плата рядового прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в 2016 році становить 60-70 тис. грн, в той час як у прокурорів регіональних, місцевих прокуратур - 6-8 тис. грн і 5-7 тис. грн відповідно", - йдеться в повідомленні.

"Листи Генеральної прокуратури України, спрямовані прем'єр-міністру України, ... в яких ставилося питання недостатності фінансового забезпечення органів і неспівмірності оплати праці працівників правоохоронних органів із зазначенням відповідних прикладів і розрахунків, на жаль, залишені без реагування", - заявили в ГПУ.

Як приклад Генпрокуратура наводить такі цифри: заробітна плата прокурора місцевої прокуратури в січні 2016 року становила від 4,4 до 5,4 тисячі гривень, в той час як грошове забезпечення відповідної категорії працівників Національної поліції становить від 8,1 до 9,8 тисяч гривень.

У відомстві підкреслили, що така "несправедливість в підходах до оплати праці і небажання уряду її усунути" викликає невдоволення співробітників і призводить до відтоку високопрофесійних кадрів.

В даний час, за даними ГПУ, з прокуратур районного рівня звільнені за власним бажанням понад 70 осіб, які попередньо успішно пройшли конкурсний відбір. 476 посад залишаються вакантними.

"Якщо такий процес буде тривати і надалі, це може паралізувати роботу місцевих прокуратур, і, відповідно, всієї системи правоохоронних органів", - резюмували у відомстві.

 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%