Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

АМКУ оштрафував французьку фармкомпанію за змову з дистриб’юторами

Вівторок, 04 жовтня 2016 14:27

Антимонопольний комітет України оштрафував компанію ТОВ «Серв’є Україна» (представник французької фармкомпанії Servier в Україні) на суму понад 1,7 млн грн. Значні штрафи накладені і на українських фармдістрібьюторов "Оптима-Фарм, Лтд.", "БаДМ", "Альба Україна", що діяли заодно з Servier. Також оштрафовані "Людмила-Фарм" та "А'СТА".

Відповідне розпорядження АМКУ від 30 вересня опубліковано на сайті регулятора, пише Pharma.net.ua.

"Оштрафовано ТОВ" Серв'є Україна "(Київ) на загальну суму 1 млн 696 тис. Грн і спільне україно-естонське підприємство у формі ТОВ" Оптіма-Фарм, Лтд. "(Київ) на 180 тис. Грн, ТОВ" БаДМ "( Дніпро) на 903 тис. грн за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються встановлення контролю над ринками лікарських засобів групи компаній Servier, які реалізуються на території України; ТОВ "Серв'є Україна" (Київ) і ПрАТ "Альба Україна "(Бориспіль, Київська обл.) на 340 тис. грн, ТОВ" Людмила-Фарм "(Київ) на 26 тис. грн, ТОВ" А'СТА "(Київ) на 424 тис. грн за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються розподілу ринків по колу покупців в сфері державних закупівель ", - йдеться в повідомленні АМКУ.

Крім цього, Антимонопольний комітет повідомив про закриття провадження у справі, яка стосується ознак вчинення ТОВ "Серв'є Україна" (Київ) і ТОВ "Вента. ЛТД" (Дніпро), ТОВ "Фармако" (Вишневе, Київська обл.) Порушень у вигляді антиконкурентних узгоджених дій.

У цьому ж розпорядженні зазначено, що провадження у справі, яка стосується ознак вчинення ТОВ "Серв'є Україна" (Київ) і ТОВ "Фра-М" (Дніпро) порушення у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, закрито.

 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%