Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Адвокати та нотаріуси зможуть отримувати з держреєстру дані про номер автомобіля

Понеділок, 24 жовтня 2016 12:05

Кабінет міністрів України дозволив отримання даних з Єдиного державного реєстру Міністерства внутрішніх справ про номер автомобіля посадовими особами державних органів, адвокатами і нотаріусами. Про це пише Інтерфакс-Україна.

Згідно з постановою №735 від 19 жовтня, уряд розширив обсяг інформації про зареєстровані транспортні засоби та їх власників, які можуть отримувати адвокати, нотаріуси, посадові особи органів державної влади, зокрема, органів МВС, Нацполіціі, органів місцевого самоврядування, судів, органів прокуратури та СБУ з Єдиного державного реєстру МВС для здійснення ними повноважень, визначених законом.

Компетентні органи відтепер мають можливість отримувати відомості про номерний знак транспортного засобу, що раніше було неможливим при здійсненні запитів.

У повідомленні, яке додається до постанови, відзначається, що нововведення дозволить забезпечити державні органи в повному обсязі даними про транспортний засіб, необхідними при складанні процесуальних документів про накладення на нього арешту, оголошення в розшук, визнання речовим доказом або знаряддям злочину.

Крім того, отримання відомостей про номерному знаку спростить роботу нотаріусів і поліпшить якість перевірки документів при укладенні угод, предметом яких є транспортні засоби, а адвокатам - дозволить прискорити процедуру підготовки процесуальних документів по забезпеченню позову шляхом накладення арешту на майно.

 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%