Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Британія може вийти з системи Європейського суду з Прав людини

Середа, 10 липня 2013 11:40

 

Британців обурила можливість звільнення жорстоких вбивць з в’язниці

Великобританія може вийти з системи Європейського суду з Прав людини. Таку можливість політики розглядають після останнього рішення ЄСПЛ щодо британських вбивць, які відбувають довічні терміни, повідомляє РБК-Україна, з посиланням на ЗМІ Великобританії.

«Міністр юстиції Кріс Крейлінг сказав, що автори міжнародних конвенцій, написаних у 50-ті роки для того, щоб більше не повторилися жахи Другої світової війни, перекинулися в могилах. Один депутат парламенту від консерваторів, відображаючи досить популярні серед торі погляди, сказав, що рішення ЄСПЛ з його «збоченими» підходами підштовхує Британію до виходу з системи ЄСПЛ», - йдеться у повідомленні. 

Обурення міністра юстиції, а також і прем'єр-міністра Девіда Кемерона, і багатьох інших британських політиків викликало прийняте Великою палатою ЄСПЛ у вівторок рішення про те, що прийнята у Великобританії практика засуджування найбільш жорстоких вбивць до довічного ув'язнення без права звільнення є «негуманною».

Європейський суд запропонував переглядати справи таких ув'язнених - їх зараз в Британії 49 - раз на 25 років і по можливості відпускати їх на волю.

Міністр юстиції Крейлінг заявив, що «народу Британії буде важко зрозуміти» таку постанову суду, а прем'єр-міністр Кемерон передав через прес-секретаря журналістам, що «дуже, дуже розчарований» рішенням ЄСПЛ і подумає про вихід Великобританії з нього, якщо консерватори виграють наступні вибори.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%