Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

СБУ провело обшук в інвесткомпанії Dragon Capital

Середа, 26 квітня 2017 15:20

Прем’єр Володимир Гройсман під час засідання уряду повідомив, що сьогодні Служба безпеки України обшукала офіс інвестиційної компанії Dragon Capital, пише агентство "ЛігаБізнесІнформ".

В. Гройсман доручив урядовому уповноваженому розібратися з обшуками в компанії. "Мені тільки що написали, що проходить обшук в офісі компанії Dragon Capital. Ось як на це реагувати? Вилучають там техніку і так далі. Я доручаю урядовому уповноваженому зв`язатися з представниками компанії і з`ясувати, що там відбувається. Я не маю права втручатися в роботу СБУ. Але я вважаю, що все має бути адекватно, щоб не паралізувати роботу інвестиційного фонду. Так інвестиційний клімат не створюється", - сказав глава.

Директор по маркетингу Dragon Capital Ольга Білобловська повідомила, що обшук проводиться з дозволу суду на виїмку комп`ютерної техніки. "Мова йде про незаконне використання програмного забезпечення. При цьому компанія легально і офіційно купила цю програму на ринку. Хочуть вилучити всі комп`ютери і паралізувати роботу", - повідомила вона.

Станом на 13:35 обшук завершений, пізніше уточнила О. Білобловська. "Обшук проводився в рамках закону і пристойності. Ми добровільно надали всю необхідну слідчим інформацію і на наразі обшук ніби завершений. Вилучали не всі комп`ютери. Повертаємося до роботи", - додала вона.

Гендиректор Dragon Capital Томаш Фіала у коментарі "Економічній правді"не виключив, що обшуки СБУ можуть бути пов`язані з ТРЦ Sky Mall.

"Поки не знаю звідки ноги ростуть, але, можливо, хочуть відбити бажання боротися за виконання рішення Лондонського міжнародного арбітражного суду по Skymall, - сказав він. - Але це знову підтверджує, що без реформи правоохоронних органів, судової системи, без створення Служби фінансових розслідувань та Антикорупційних судів, ми будемо залишатися бідною країною", - додав він.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%