Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

МЗС відреагувало на інцидент з пам’ятником УПА поблизу Перемишля: Від польської сторони вимагають роз’яснень

Четвер, 27 квітня 2017 12:15

В Україні обурені демонстративними і зухвалими діями щодо українського пам’ятника в селі Грушовичі поблизу Перемишля, у зв’язку з чим український МЗС вимагає офіційних роз’яснень від польської сторони. Про це йдеться в офіційній заяві українського зовнішньополітичного відомства, пише 112 Україна.

У МЗС інцидент розцінюють як "відверту провокацію напередодні вшанування 70-ї річниці злочинної акції "Вісла" з метою відволікання уваги від цієї дати.

"Нашим спільним інтересом є спокійно врегулювати цю ситуацію комплексно в правовому полі, щоб надалі не було дій подібного роду. Ми звернемося до польської сторони за офіційними роз'ясненнями й узгодимо подальші кроки щодо легалізації всіх місць поховань на території Польщі, так і польських в Україні з метою забезпечення їм належної опіки на державному рівні відповідно до двосторонньої угоди про збереження місць пам'яті з 1994 року", - підкреслили у відомстві.

У даний час вже є домовленість про проведення у найближчі дні у Варшаві двосторонніх консультацій за участю керівництва Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників антитерористичної операції, жертв війни і політичних репресій, яка відповідальна за реалізацію вищезазначеної угоди.

Нагадаємо, представники польських націоналістичних організацій 26 квітня розібрали на кладовищі села Грушовичі поблизу Перемишля надгробний пам'ятник воїнам УПА, який до цього вже осквернявся вандалами.

Зазначимо, що протягом 2014-2016 років на півдні Польщі знищено або сплюндровано більше десяти місць пам'яті. У жодному випадку зловмисників не затримали. У багатьох випадках інформація про це першою з'являлася на проросійських сайтах.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%