Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Війна за спадщину Єремєєва

Понеділок, 22 травня 2017 14:49

Ця історія стане, напевно, одним з найбільш гучних публічних скандалів у боротьбі за спадщину: колишні «партнери» Ігоря Єремєєва, найбільш відомим бізнесом яких є продаж нафтопродуктів під брендом WOG (група "Континіум"), намагаються викинути з бізнесу спадкоємців загиблого півтора роки тому Єремєєва, пише АД.

2299

І це не просто чутки. За заявою Тетяни Єремеєвої на "партнерів" її чоловіка відкриті кримінальні справи за спроби заволодіти її майном, яке перейшло до родини покійного нардепа за правом спадкування. Причому, ці спроби, виходячи з виписки про внесення заяви до ЄРДР - почалися відразу після смерті Єремєєва.

1493120699 137615-737x400.jpeg

Витяг з кримінального провадження Еремеевої

Офіційно фігурантом "віджимного" скандалу виступає Сергій Лагур, однак, за моїми даними, другий партнер - Степан Івахів - бере рівноправну участь у спробах обкрасти вдову Єремєєва.

2399

Сергій Лагур, Степан Івахів

Під час підготовки даного матеріалу мені вдалося отримати коментар Тетяни Єремеєвої, переданий її адвокатами: "При оформленні та реєстрації прав на спадкове майно, ми зіткнулися з ігноруванням наших прав з боку колишніх бізнес-партнерів мого чоловіка, якими серед іншого були вчинені дії, спрямовані на привласнення його бізнесу та майна без всякого згоди - ні мого, ні моїх дітей".

За рідкісним винятком, підприємства групи Континіум належать іноземним компаніям, які раніше контролювалися 4-ма партнерами (Єремєєв, Лагур, Івахів, Димінський - зараз вийшов з бізнесу).

Зрозуміло, що спадкоємцям Єремєєва для реалізації їх прав на спадщину в межах іноземних юрисдикцій необхідно сприяння партнерів (хоча б у наданні відповідних установчих документів акціонерних угод). Однак, їм у цьому відмовили.

2499

Тетяна і Роман Еремєєви

Джерела всередині групи "Континіум" на умовах анонімності стверджують, що персоналу "Континіуму" відразу після смерті Єремєєва було заборонено спілкуватися зі спадкоємцями. Довірені люди Єремєєва, на яких було оформлено його майно (оскільки в традиційній для наших депутатів формі він намагався приховати свій безпосередній зв'язок з управлінням бізнесом), банально «забули» про свої зобов'язання перед спадкоємцями покійного.

"Використовуючи можливість маніпуляцій зі статутними документами, а також користуючись іншими можливостями за фактичним управлінням підприємствами, повинні увійти в спадкову масу, певні особи вносять зміни до складу учасників підприємств, що належали моєму чоловікові, продають їх акції, майно", - стверджує Єремєєва.

Як приклад, можна навести ситуацію із засновниками ТОВ "ВОТЕР ХАУЗ" (37249202): на 12 серпня 2014 (день смерті депутата) власниками компанії були Ігор Єремєєв (50% частка вартістю 750,500 гривень) та Сергій Швець (50% частка вартістю 750,500 гривень). Компанія займається орендою нерухомості і човнів. На сьогоднішній день компанією володіє якийсь Олександр Дзюра. При цьому, спадкоємцям не відомо, коли Єремєєв перестав володіти 50% часток і коли Дзюра став власником 100% цієї компанії.

2599

ТЗОВ "Вотер Хаус"

Втім, зараз колишні партнери вирішили змінити тактику, і замість маніпуляцій з документами, - прийняли рішення одним ударом вирішити проблему зі спадкоємцями. Для цього вже завтра до порядку денного можуть включити законопроект 4666 "Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю", статтею 25 якого запропоновано дозволити учасникам ТОВ і ТДВ - виключати зі складу засновників померлих або пропалих безвісті по закінченню року з дня смерті.

Стаття, - внесена виключно під інтереси Лагура та Івахіва.

Автор закону - депутат фракції Народного фронту Андрій Іванчук. За моїми даними, Іванчук - за підтримки ще одного екс-"партнера" Єремєєва, депутата групи "Воля Народу" Ярослава Москаленка, - допомагаючи Івахіву та Лагуру кинути спадкоємців покійного, намагаються отримати частку в WOG (група "Континіум").

Іванчук, який є партнером Москаленко в ритейлі, вважає себе успішним борговим рішалою", і обіцяє Івахіву з Лагуром вирішити боргові проблеми: одним з ключових кредиторів WOG є Ощадбанк, з яким Іванчук хоче "порішати" так само, як з аграрної групою "Креатив", а також Фонду гарантування вкладів, де Іванчук має вплив через свого однокурсника Яценюка.

Звичайно, у будь-якої розсудливої людини після прочитання цього матеріалу виникне питання, - навіщо Іванчук, нехай навіть в особистих інтересах, створює такий небезпечний прецедент, який ставить під загрозу спадкування часток у бізнесі?

Олександр Дубинський

Відповім у своєму відео-блозі.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%