Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

КМУ прийме зміни до 20 технічних регламентів для їх відповідності європейським

Середа, 28 серпня 2013 13:47

 

Продовжується робота із приведення національного законодавства до європейських вимог

Продовжується робота із приведення національного законодавства до європейських вимог. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Микола Азаров під час засідання Кабінету Міністрів 28 серпня 2013 р., передає прес-служба КМУ.

Зокрема, Уряд розгляне концепцію Загальнодержавної програми розвитку малого і середнього підприємництва на найближчі 10 років. Це має зміцнити позиції малого та середнього бізнесу в загальній структурі вітчизняної економіки, сприяти підвищенню його ефективності, розвитку інноваційного підприємництва тощо.

Також Кабінет Міністрів прийме зміни до 20 технічних регламентів у частині встановлення вимоги щодо обов’язкової відповідності національних стандартів вимогам європейських технічних регламентів.

«Це надасть можливість суб’єктам господарювання спростити процедуру введення продукції в обіг за рахунок взаємного визнання робіт з оцінки відповідності як на рівні національному та європейському, так і на міждержавному рівні - за рахунок ідентичності технічних вимог до продукції», - сказав Микола Азаров.

Крім цього, Уряд розгляне законопроект про державний контроль у сфері забезпечення безпечності та якості харчових продуктів і кормів, який дозволить гармонізувати законодавство України з Регламентами та Директивами ЄС. Проектом врегульовуються питання здійснення контролю за безпечністю та якістю сировинної бази для виробництва продуктів харчування. Такий контроль спростить доступ продукції українських виробників на ринок країн ЄС.

Окрім цього, для вдосконалення правового регулювання міжнаціональних відносин Уряд розглядає Концепцію державної етнонаціональної політики України, в якій визначено її принципи, цілі, завдання і напрями, а також враховано міжнародні норми і стандарти у сфері захисту прав і свобод людини та громадянина.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%