Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Експерт із США оцінив реформи в судовій системі України

Середа, 06 вересня 2017 18:34

У 2014 році президент України Петро Порошенко почав «широкомасштабні реформи», приділяючи особливу увагу судовій системі країни, пише колишній співробітник міністерства юстиції США Ллойд Грін у блозі на сайті видання The Hill, передає «Кореспондент».

За його словами, судова реформа в Україні всерйоз почалася в 2015 році і була спрямована на відновлення довіри українців до цієї гілки влади. На думку Гріна, останні зміни, зокрема надання суддям гарантії довічного призначення на посаду та обмеження їх імунітету перед звинуваченнями у зловживанні службовим становищем, «ставлять українську судову систему в ряд із найкращими міжнародними практиками».

Екс-співробітник Мін'юсту США відзначає, що в рамках судової реформи в Україні була створена незалежна від парламенту, уряду і президента Вища рада правосуддя. В кінці 2016 року в Україні почали працювати над створенням нового Верховного Суду, члени якого вперше будуть призначені на підставі результатів конкурсу, проведеного незалежним органом - Вищою кваліфікаційною комісією суддів.

Грін підкреслює, що влада України доклала «великих зусиль», щоб процес відбору суддів Верховного Суду був максимально прозорим.

Він не згоден з думкою, що реформи в країні йдуть занадто повільно, і їх недостатньо, скоріше, навпаки, в Україні постійно з'являються нові ініціативи в області реформ, у тому числі, судової.

«Хоча ще чекає багато роботи, українці знають, що зараз судова система країни набагато справедливіша, компетентніша і ефективніша, ніж будь-коли. Україна знаходиться на правильному шляху до побудови неупередженої, незалежної судової системи», - резюмує Ллойд Грін.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%