Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Створено альтернативний механізм інформування про затриманих осіб

Четвер, 28 листопада 2013 14:51

Відтепер родичі затриманих можуть просити про безкоштовного адвоката

«Тепер адвокатів з центрів надання безоплатної вторинної правової допомоги інформуватимуть про затримання осіб не лише правоохоронні органи, але й самі затримані особи безпосередньо, члени їх сімей та близькі родичі, - так прокоментувала Міністр юстиції України Олена Лукаш постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання осіб», ухвалену на засіданні Кабінету Міністрів України 27 листопада 2013 р. Про це йдеться у повідомленні Мінюсту.

За її словами, йдеться також про суттєве посилення реалізації права громадян на захист на початкових стадіях кримінального процесу та мінімізацію випадків неналежного виконання правоохоронними органами вимог щодо негайного інформування центрів про затримання.

Так, за результатами моніторингу Координаційного центру з надання правової допомоги, за період з 17 липня по 31 жовтня 2013 р. виявлено 358 фактів неповідомлень або неналежних повідомлень центрів щодо затримання осіб. При цьому проблеми з інформуванням зафіксовано у Донецькій, Вінницькій та Кіровоградській областях, зменшення рівня інформування – у Київській, Сумській та Чернівецькій областях.

З 1 січня 2013 р., відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», 27 центрів на всій території України цілодобово організовують надання безоплатної вторинної правової допомоги з боку держави.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%