Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Лікарі звинувачують МОЗ у цілеспрямованому знищенні медзакладів, – Богомолець

П'ятниця, 04 травня 2018 20:32

Депутат Верховної Ради України, голова комітету Ради з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець заявляє, що київські лікарі вийшли на акцію протесту проти цілеспрямованого знищення Міністерством охорони здоров’я України ефективних медичних закладів.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook, передають Українські Новини.

"Лікарі вийшли на акцію протесту: МОЗ почав знищувати медичні заклади, які не тільки вже давно не отримують державного фінансування, але й працюють на самооплаті, приносять прибуток та сплачують до бюджету чималі кошти. Так, чиновники міністерства вирішили під приводом реорганізації та злиття з іншою установою ліквідувати державне підприємство "Спеціалізована медико-санітарна частина №18 МОЗ України", що розташовано в приміщенні, збудованому для неї заводом "Маяк", – написала Богомолець.

За її словами, з 2003 року це держпідприємство діє, як госпрозрахунковий заклад, надає сучасну кваліфіковану медичну допомогу понад 300 підприємствам та організаціям Києва, а також відраховує до бюджету більш ніж 2 млн гривень.

"За словами головного лікаря СМСЧ-18, те, що робить МОЗ – це не реформа, а цілеспрямоване знищення медичних закладів та шкідництво на державному рівні. Такі дії міністерства прямо протирічать ст. 49 Конституції України, де йдеться про те, що чинна мережа медичних закладів не може бути скорочена. Відтак, медики вийшли на акцію протесту та звернулися до Комітету ВР з питань охорони здоров'я за підтримкою. Вони не тільки розділяють моє бачення медреформи за європейським зразком та підтримують впровадження загальнообов’язкового медичного страхування, а ще й повністю готові до впровадження "нової моделі" фінансових відносин, в яких вони вже працюють понад 10 років", – підкреслює очільниця профільного комітету Ради.

Вона пообіцяла вже найближчим часом ініціювати розгляд цього питання на засіданні свого комітету та підготувати весь пакет документів до МОЗ та Кабміну з вимогою припинити знищення ефективних медичних закладів в Україні.

"На жаль, сьогодні МОЗ відіграє руйнівну роль в українській медицині, що не тільки дестабілізує систему, а й блокує впровадження медичної реформи за європейським зразком на основі загальнообов’язкового державного медичного страхування та робить все, щоб випхати медиків з країни. У звільненому приміщенні МОЗ планує розмістити Національну службу здоров’я. Мабуть, це дуже символічно – починати роботу з рейдерства", – резюмує Богомолець.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%