Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Бойко хоче зняти недоторканність з Президента, депутатів і суддів

Вівторок, 15 травня 2018 20:38

Співголова фракції "Опозиційного блоку" (ОБ) у Верховній Раді України Юрій Бойко вважає, що в Україні необхідно повністю скасувати інститут недоторканності.

Про це повідомляє прес-служба партії, передають Українські Новини.

"Я ще раз хочу висловити позицію нашої фракції: ми очікуємо, що Конституційний Суд дасть висновок, що потрібно зняти недоторканність з Президента, парламентарів, суддів і припинити ці театральні шоу, які ми час від часу спостерігаємо у сесійній залі. Ми ні за кого з депутатів не голосували, навіть за пані Савченко, тому що у нас позиція - нам потрібно, щоб недоторканність була знята з усіх. Але першим приклад повинен подати Президент, тому що цього хоче суспільство. Це буде зразок, нехай Президент покаже приклад суспільству, що він за ту боротьбу з корупцією, яку сам анонсував", - сказав Бойко.

Що стосується заяв генерального прокурора України Юрія Луценка про подання на зняття недоторканності з народного депутата Сергія Дунаєва, то, за словами Бойка, єдина його провина полягає в тому, що він є представником "Опозиційного блоку".

"Подання, які проходять через парламент, здебільшого стосуються "Опозиційного блоку". Дунаєв - мажоритарник, він пройшов на виборах в Луганській області, в Лисичанську, він абсолютно нормальний, чесний депутат, і я вважаю, що це чергова спроба відволікти суспільство від ганебної політичної та економічної ситуації, "пропіаритися" на цьому, створити якесь театральне дійство, щоб відволікти парламент від того, що він практично не працює на благо людей. Тобто це чергова театральна акція", - підкреслив лідер опозиціонерів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%