Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Судді попереднього складу Верховного Суду зможуть захистити свої права в ЄСПЛ, - Пилипенко

Середа, 11 липня 2018 19:40

Колишній депутат Верховної Ради 7-го скликання, екс-представник України в Європейській комісії "За демократію через право" ("Венеціанська комісія") Володимир Пилипенко впевнений, що судді ліквідованого Верховного суду України зможуть захистити свої права в Європейському суді з прав людини.

Про це він сказав у коментарі Українським Новинам.

"Я переконаний, що правова неграмотність, яку допустила влада при створенні нового Верховного Суду та ліквідації Верховного Суду України, призведе до того, що судді цього суду будуть мати шанси відстояти свої права та захистити їх в ЄСПЛ. У нас Верховний суд - конституційний орган і може бути ліквідований тільки спеціальним законом, а не в загальному порядку. Цього не було зроблено і в результаті у нас два Верховних суду", - повідомив він.

Пилипенко при цьому сумнівається, що через ліквідацію Верховного Суду в Україні може відбутися такий же сценарій як Польщі, коли Європейський Союз запустив санаційну процедуру у зв'язку зі спірної реформою судочинства, а саме за реформи Верховного Суду.

"Такий сценарій неможливий, оскільки Польща є членом Європейського союзу, на відміну від України. В даному випадку, конфлікт в системі правосуддя в Польщі присутній вже не перший рік. "Венеціанська комісія" неодноразово вказувала Польщі на невідповідність їх нових законів в частині правосуддя європейським стандартам. А те, що у нас, ну, ми не є членом ЄС і санкційна процедура неможлива", - упевнений він.

Як повідомляли Українські Новини, суддя Верховного Суду україни Галина Канигіна допускає санаційну процедуру ЄС проти України через ліквідацію суду.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%