Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Україна почала пошук міжнародних експертів для відбору суддів Антикорупційного суду

Четвер, 19 липня 2018 20:53

Вища кваліфікаційна комісія суддів України за допомогою Міністерства закордонних справ направила 14 міжнародним організаціям пропозиції надати кандидатів на включення до Громадської ради міжнародних експертів, який буде допоміжним органом під час призначення суддів Вищого антикорупційного суду.

Про це повідомила прес-служба ВККС, пише lb.ua

Запрошення надіслані Управлінню ООН з боротьби з наркотиками і злочинністю (ЮНОДК), Раді ООН з прав людини, Групі держав проти корупції (ГРЕКО), комітету експертів Ради Європи з оцінки заходів протидії легалізації злочинних доходів і фінансування тероризму (МАНІВЕЛ), Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР), Євроюсту, Європолу, європейським партнерам проти корупції (ЕППК), Європейському управлінню з питань запобігання зловживанням і шахрайству (ОЛАФ), групі розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (ФАТФ), ОБСЄ, Інтерполу, Світовому банку і ЄБРР.

Усього до Ради увійдуть шість експертів. Це можуть бути як громадяни України, так і іноземці. Вони повинні мати бездоганну ділову репутацію, високі професійні та моральні якості, мати авторитет у суспільстві, іноземний досвід.

Нагадаємо, створення ВАКС - одна з основних вимог західних кредиторів. Але її тривалий час блокували, представники влади пропонували замість окремого суду створити палату в наявній системі. Восени 2017 року риторика влади змінилася, і в грудні президент вніс законопроект у Раду. 7 червня 2018 року Рада затвердила закон про Антикорупційний суд, 14 червня він набув чинності. Суд повинен почати роботу після призначення не менш ніж 35 суддів.

 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%