Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У ВР пропонують доплачувати суддям, які мають доступ до держтаємниць

Понеділок, 23 грудня 2013 11:57

Доплачувати планують 15% від окладу

Комітет з питань верховенства права та правосуддя рекомендує парламенту прийняти за основу проект закону про внесення змін до статті 129 Закону «Про судоустрій і статус суддів» щодо виплати суддям за роботу, яка передбачає доступ до державної таємниці. Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

Як зазначалося на засіданні Комітету, законопроект (реєстр. №3510) спрямований на забезпечення на належному рівні гарантій суддів на суддівську винагороду, визначених Конституцією та іншими законами України, якими встановлюється оплата праці судді, а також регламентуються питання щодо виплати доплат суддям за роботу, яка передбачає доступ до державної таємниці у відповідному розмірі.

Проектом закону пропонується встановити розмір щомісячної доплати за роботу, яка передбачає доступ до державної таємниці, відомостей та їх носіїв, що мають ступінь секретності «особливої важливості», у розмірі 15 відсотків посадового окладу судді відповідного суду.

Під час обговорення народні депутати звертали увагу на те, що статтею 129 Закону «Про судоустрій та статус суддів» визначено склад, розмір та порядок виплати суддям суддівської винагороди. Зазначалося, що відповідно до частини восьмої цієї статті суддям виплачується щомісячна доплата за роботу, яка передбачає доступ до державної таємниці, у розмірі залежно від ступеня секретності інформації: відомості та їх носії, що мають ступінь секретності «цілком таємно», - 10 відсотків посадового окладу судді відповідного суду; відомості та їх носії, що мають ступінь секретності «таємно», - 5 відсотків посадового окладу судді відповідного суду.

Водночас, Законом «Про державну таємницю» з огляду на важливість секретної інформації, ступінь обмеження доступу до неї та рівень її охорони державою визначено ступені секретності «особливої важливості», «цілком таємно» та «таємно».

Таким чином, підкреслювали парламентарії, Законом «Про судоустрій та статус суддів» не визначено розмір щомісячної доплати суддям за роботу, яка передбачає доступ до державної таємниці - відомості та їх носії, що мають ступінь секретності «особливої важливості».

На думку членів Комітету, запропоновані законопроектом зміни дозволять узгодити положення законів «Про державну таємницю» та «Про судоустрій та статус суддів» та сприятимуть удосконаленню законодавчого забезпечення положень щодо належного забезпечення діяльності суддів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%