Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Названо терміни запуску Антикорупційного суду

Четвер, 16 серпня 2018 20:52

Антикорупційний суд України може бути створено вже через півроку, вважає голова ВККСУ Козьяков.

Формування Антикорупційного суду може бути завершено вже через півроку - в березні 2019 року. Про це з посиланням на інтерв'ю голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергія Козьякова Громадському повідомила прес-служба ВККСУ, пише korrespondent.net

"Антикорупційний суд в Україні може бути створений вже через півроку", - йдеться в повідомленні.

Однак формування суду ще не означає, що він відразу почне працювати. За словами голови ВККС, на запуск Верховного суду пішли майже півроку. Це пов'язано з визначеної законом процедури призначення суддів, в якій на ВККС покладається функція перевірки відповідності кандидатів на суддівські посади та рекомендації на призначення найуспішніших з них.

"Після нас ще є Вища рада правосуддя. Ми лише надаємо рекомендації. Конституційний орган - Вища рада правосуддя приймає остаточне рішення. Після цього - Президент підписує указ", - пояснив Козьяков.

Про намір взяти участь у конкурсі на вакантні посади Антикорупційного суду заявили близько восьми сотень претендентів. Всього у новоствореному суді працюватимуть 39 суддів, що означає, що конкурс може сягнути 20 осіб на місце - за словами голови ВККС, декларації про наміри не завжди означають фактичну подачу документів на конкурс.

Тим часом Сергій Козьяков зазначив, що серед претендентів на роботу в Антикорупційному суді власне суддів - менше 40%, а всього таких, хто хоче поборотися з корупцією з суддівського крісла, - походять з адвокатського середовища.

Конкурс проходитиме в кілька етапів: претендентів оцінюватимуть на професійну придатність бути суддею, також їм доведеться пройти психологічне тестування, співбесіду з психологом і, на завершення, співбесіду з членами ВККС та представниками Громадської ради міжнародних експертів - це дорадчий орган утворено спеціально для формування Антикорупційного суду.

Зараз триває прийом документів на участь у конкурсі. Кінцева дата для подання - 14 вересня.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%