Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

СБУ звинуватила фондові біржі у відмиванні 100 млн грн

Четвер, 11 жовтня 2018 20:52

Служба безпеки України звинуватила фондові біржі і торговців державними облігаціями у відмиванні понад 100 млн грн.

Співробітники Служби безпеки України задокументували факти відмивання доходів, отриманих нелегальним шляхом через використання ряду українських фондових бірж. Про це в четвер, 11 жовтня, повідомляє прес-центр СБУ, пише korrespondent.net

Зокрема, оперативники спецслужби встановили, що протягом 2017 - 2018 років посадові особи бірж через низку підконтрольних торговців цінними паперами, представників банківських установ організували механізм легалізації незаконних доходів і виведення коштів за кордон.

За даними СБУ, операції здійснювалися з використанням підконтрольних нерезидентів шляхом купівлі облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) в режимі так званого "групового звіту".

"За розробленою схемою ділки за відсутності контролю з боку бірж здійснювали протягом короткого періоду часу уявні фінансові операції купівлі-продажу ОВДП підконтрольними торговцями. Операції проводилися в інтересах фізичних осіб, які таким протиправним способом отримували легалізований дохід, який, до того ж, згідно із законодавством, не підлягає оподаткуванню. Загальна сума легалізованих зловмисниками коштів становить понад 100 мільйонів гривень", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в рамках розпочатого кримінального провадження тривають санкціоновані слідчі дії в офісах фондових бірж і місцях проживання їх окремих посадових осіб.

Раніше стало відомо, що СБУ в четвер, 11 жовтня, проводить обшуки і виїмку документів у низці компаній, що працюють на фондовому ринку.

Напередодні в столичному офісі ІТ і фінансовій компанії Moneyveo співробітники Служби безпеки України і прокуратури Києва провели обшук.

Незабаром в СБУ пояснили, що обшукували офіс однієї з приватних кредитних організацій в рамках розслідування справи про несанкціоноване використання особистих даних громадян України.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%