Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Держава зібралося відсудити €100 млн у одного з найбільших виробників соку

Вівторок, 30 жовтня 2018 09:27

Ліквідований Дельта Банк оскаржив у Верховному Суді операції структур групи TBFruit - одного з найбільших виробників соків в Україні - на загальну суму €100 млн.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО), пише НВ.

Велика палата Верховного Суду 30 жовтня розгляне позов Дельта Банку про визнання недійсною угоди щодо зарахування зустрічних однорідних вимог на суму понад €0,5 млн, які було здійснено за два дні до введення тимчасової адміністрації в банк.

Фонд зазначає, що рішення Верховного Суду, якщо воно буде на користь Дельта Банку, "не тільки дозволить повернути кредитні кошти, а й стане свого роду прецедентом для формування стійкої судової практики в подібних правовідносинах".

Зокрема мова йде про те, що група пов'язаних компаній - Яблуневий дар і Танк Транс (обидва Львівська обл.) - за місяць до настання неплатоспроможності Дельта Банку здійснили більше десяти операцій по зарахуванню зустрічних вимог, так зване "схлопування", на загальну суму понад € 100 млн, уточнили в ФГВФО в коментарі агентству Інтерфакс-Україна.

Крім того ФГВФО нагадує, що Господарський суд Львівської області за підсумками засідання 10 травня 2017 року визнав недійсним заяву Яблуневий дар про залік зустрічних вимог. Потім Львівський апеляційний господарський суд 17 жовтня 2017 року підтвердив рішення першої інстанції.

Група компаній TBFruit створена в липні 2011 року після об'єднання всіх активів бізнесмена Тараса Барщовський: Яблуневий дар, польські плодоперерабативающей заводи TBFruit Dwikozy і TBFruit Annopol, Танк Транс Україна і Tank Trans Polska, що займаються внутрішніми і міжнародними перевезеннями наливних вантажів автоцистернами, а також садівничий комплекс Т.Б. Сад.

TBFruit володіє вісьмома заводами з виробництва сокових концентратів соків прямого віджиму, фруктових пюре і заморожених фруктів і овочів в Україні, Молдові, Польщі.

В Україні TBFruit виробляє соки прямого віджиму під ТМ Galicia.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%