Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

На Хмельниччині відкриють науково-дослідний інститут судових експертиз

П'ятниця, 01 лютого 2013 09:26

 

 

Незабаром у місті Хмельницькому буде відкрито Хмельницьке відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз. Відповідний наказ підписав Міністр юстиції Олександр Лавринович. Протягом двох місяців, згідно з наказом, мають бути вжиті організаційні заходи щодо матеріально-технічного забезпечення діяльності інституту.

Створення такої установи на Хмельниччині дозволить зосередити кваліфіковані експертні кадри на місцях, забезпечити потребу правоохоронних органів, судів регіону, а також пересічних громадян у проведенні судових експертиз. Основним завданням діяльності відділення стане проведення експертиз у кримінальних, цивільних, господарських, адміністративних справах, справах про адміністративні порушення та під час виконавчого провадження.

На даний час через відсутність у регіоні спеціалізованої експертної установи правоохоронні органи та суди області призначають значну кількість судових експертиз до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз. При цьому, кількість експертиз постійно збільшується.

Як відомо, в системі Міністерства юстиції функціонують, 7 інститутів судових експертиз - у Києві, Дніпропетровську, Донецьку, Львові, Одесі, Харкові, Сімферополі, а також 13 відділень цих установ - у Вінниці, Луцьку, Житомирі, Кіровограді, Луганську, Миколаєві, Полтаві, Севастополі, Сумах, Тернополі, Херсоні, Черкасах, та Чернігові. До сфери управління Мін‘юсту відноситься також єдиний в Україні Науково–дослідний центр судової експертизи з питань інтелектуальної власності. (Повідомлення з сайту http://www.minjust.gov.ua).

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%