Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

В Україні вступив в силу закон про арешт майна

Середа, 04 травня 2016 10:10

Ухвалення документа - одна з умов запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС. Про це повідомляє корреспондент.net.

В Україні вступив в силу новий закон про арешт майна, який входить в «безвізовий пакет». Його опублікували в Урядовому курєрі.

Відповідно до закону, до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів внесено зміни щодо процедури арешту майна і спецконфіскаціі. Вони затверджені в тій редакції, яку вимагав ЄС для введення безвізового режиму між Україною та європейськими країнами.

Відповідно до закону, арешт майна - це тимчасове позбавлення права на відчуження, розпорядження і користування майном за рішенням суду. Це стосується того майна, яке є предметом, засобом або доказом злочину. Ще однією підставою для арешту вважається його отримання за рахунок доходів від дій зловмисників.

Закон зазначає, що арешт майна застосують щодо підозрюваного, обвинуваченого або засудженої особи.

Як зазначено в документі, за допомогою арешту майна не буде можливості його приховати, пошкодити або знищити. Такі дії допоможуть забезпечити кримінальне провадження, цивільний позов, конфіскацію та спецконфіскацію.

Згідно із законом спецконфіскація увазі примусове безоплатне вилучення у власність держави грошей і цінностей. У число вилученого входять і кошти на банківських рахунках або на зберіганні в банках. Під спецконфіскацію підпадає і інше майно особи, яка отримала за вчинення злочинів не менше чотирьох років в'язниці за низкою статей.

Процедуру проводитимуть при обвинувальному вироку, звільнення особи від кримінальної відповідальності або примусових медичних або виховних заходів. Такі рішення повинен прийняти суд, уточнюється в законі.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%