Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Суд щодо «боргу Януковича»: Мінфін пояснив, що відбулося

Четвер, 30 березня 2017 11:10

Англійський суд дозволив Україні апеляцію в судовому розгляді щодо так званого російського боргу на 3 млрд доларів.

Про це йдеться у повідомленні Мінфіну.

Як повідомляється, що англійський суд не підтримав позицію України щодо так званого російського боргу, але дозволив подати на апеляцію.

"Суддя чітко охарактеризував акти економічної, політичної та військової агресії, вчинені Росією проти України, як такі, що "викликають глибоке занепокоєння".

Суддя також визнав, що " Україна може пропонувати беззастережний аргумент стосовно того, що економічний ефект військових дій з боку Росії у Криму та східній Україні полягає у тому, що можливість держави виконувати свої зобов'язання за облігаціями напрчуд обмежена", - йдеться у повідомленні.

"Суддя також зазначив, що суть цієї справи не є "чіткою ",бо йдеться про складне питання". Незважаючи на це, він зробив висновк, що англійська правова доктрина, яка безпосередньо стосується компетенції англійських судів приймати рішення у сфері високої міжнародної політики, забороняє йому брати до уваги протиправні дії Росії та "примус" з її боку як частину заперечень України. Як визнав суддя, якби не ця правова доктрина, позиція України однак є"сильною", - повідомляє прес-служба.

Як зазначається, суддя задовольнив прохання України про подання апеляції до Апеляційного суду та надав Україні загальний дозвіл на апеляційне оскарження з усіх питань.

"Суддя також задовольнив клопотання України про тимчасове зупинення виконання прийнятого рішення", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, в середу Високий суд Лондона схвалив прискорений розгляд позову РФ до України щодо євробондів на 3 млрд доларів.

А в Мінфіні РФ заявили, що суд прийняв остаточне рішення про те, що Україна зобов'язана виплатити Росії номінальну вартість єврооблігацій в сумі 3 млрд доларів.

Міністр фінансів Олександр Данилюк, коментуючи рішення суду, заявив, що це лише перший етап та Україна має право на апеляцію.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%