Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Слідство у справі екс-податківців можуть подовжити на 10 місяців - адвокат

Понеділок, 10 липня 2017 19:29

Головна військова прокуратура під керівництвом Анатолія Матіоса просить про подовження термінів досудового розслідування у справі екс-податківців ще на 10 місяців. Про це розповів адвокат Ігор Черезов в ефірі програми «Постфактум» на радіо «Вести». Новину передає «Кореспондент».

«За минулі півтора місяця нічого не сталося. Ніяких слідчих дій не відбувається. Однак ми нещодавно отримали клопотання прокуратури про подовження термінів досудового розслідування ще на 10 місяців», - зазначив він.

На думку адвоката, військова прокуратура в рамках справи екс-податківців одночасно переслідує дві мети: політичний піар і бажання наживи.

«З одного боку, люди під тиском підписують угоди зі слідством і змушені визнавати нібито свою провину і сплачують якісь кошти в бюджет. З іншого боку, з цих же людей витягають свідчення проти більш високопоставлених чиновників, того ж Віктора Януковича і Олександра Клименка», - вважає Черезов.

У свою чергу політичний оглядач Олексій Якубін, коментуючи роль відстороненого глави ДФС Романа Насирова в розслідуванні справи екс-податківців повідомив, що питання його повернення в службу залишається відкритим.

Всі підозри екс-податківців об'єднані в одну справу для масштабу медійної картинки. Прокуратура активно використовує стереотипи суспільства, щоб показати масштабність своєї роботи. Для Юрія Луценка справа Януковича і справа екс-податківців є ключовими факторами для формування його політичної кар'єри. При цьому прокуратура постійно займається нібито злочинами минулої влади, але майже не займається представниками влади діючої», - заявив Якубін.

Нагадаємо, 24 травня в ході обшуків в 15 обласних управліннях колишнього Міністерства доходів і зборів були затримані 23 людини.

Призначена судом загальна сума застави колишнім керівникам податкових адміністрацій становить 443,988 мільйона гривень.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%