Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Китайська Xiaomi звернулася до суду на українського ритейлера

Вівторок, 08 серпня 2017 14:55

Один з найбільших китайських виробників електроніки Xiaomi HK Ltd подав до суду на українського дистриб'ютора NIS і зажадав припинити порушення інтелектуальних прав.

Про це йдеться у визначенні Київського господарського суду від 25 липня 2017 року.

Як зазначає liga.net, компанія NIS не володіє правами на бренд Xiaomi. Але торгові марки Xiaomi, Mi оформлені на його співвласника і генерального директора Олександра Ширкова і з недавнього часу на якусь Concord trade Inc. (США). Причому знак Mi Ширков оформив для надання послуг ремонту (в кінці грудня 2016 року).

ТМ Xiaomi підприємець зареєстрував у 2014 році. Примітно, що Олександр Ширков є до того ж власником ТМ інших популярних виробників електроніки різних класів: Meizu, OPPO, Qualcomm, 4K, 8K і так далі.

Суд вирішив переслати позовну заяву Xiaomi до госпсуду Київської області, через те, що в ньому вказано, що місцем порушення була митниця Борисполя.

Xiaomi також намагалася домогтися, щоб суд прийняв забезпечувальні заходи, в рамках яких був би накладений арешт на майно та заборонено митне оформлення товарів. Але суд в цьому відмовив, тому, що Xiaomi забула прикріпити до заяви її копії для ГФС і NIS.

NIS продає продукцію Xiaomi через свій інтернет-магазин Mi.ua, а також через мережу з десятка роздрібних монобрендових магазинів.

У минулому році роздрібна мережа Алло оголосила про те, що офіційним дистриб'ютором Xiaomi в Україні стала компанія Цифротех, що входить в групу Алло.

"NIS теж продає через свої майданчики продукцію Xiaomi. Частину цієї продукції вони купують у компанії Цифротех як в офіційного дистриб'ютора. Інша частина - товари Xiaomi, не призначені для міжнародних ринків", - розповів виданню маркетинг-директор ГК Алло Євген Резуєв.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%