Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Transparency International подала позов до суду на ГПУ через «гроші Януковича»

Четвер, 21 вересня 2017 16:00

Представництво міжнародної антикорупційної організації Transparency International в Україні звернулось до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом проти Генеральної прокуратури України, Військової прокуратури сил АТО та ДП «Інформаційні судові системи» для скасування незаконних рішень по засекреченню судового вироку, за яким було конфісковано 1,5 млрд доларів коштів «злочинної організації Януковича». ТІ Україна вимагає оприлюднити цей вирок суду.

Про це повідомляється на сайті компанії.

Минуло майже шість місяців відколи Генпрокуратура заарештувала 1,5 млрд доларів коштів колишнього режиму. Рішення суду, за яким ці кошти були арештовані досі не оприлюднено. Transparency International Україна вважає це тривожним сигналом, адже по-перше, суспільство досі не знає, у кого, за які злочини та скільки точно коштів було конфісковано, по-друге, якщо рішення містить технічні недосконалості, то воно зможе бути оскарженим. Секретаріат Transparency International та його українське представництво вже зверталися до українського Парламенту з проханням домогтися офіційного оприлюднення результатів судового процесу. Однак, представники прокуратури проігнорували засідання комітету та не з’явились для обґрунтування своєї позиції народним депутатам. Замість цього, українське представництво ТІ отримало безпідставне звинувачення у «зриві оборонного замовлення» від Голови оборонного комітету ВР.

Державне підприємство «Інформаційні судові системи», яке зобов’язане оприлюднити судове рішення у відкритому Єдиному реєстрі судових рішень, посилається на заборону органів прокуратури. Генеральна прокуратура, у свою чергу, стверджує, що сама ж і визнала це рішення державною таємницею.

Для того, аби все таки домогтися від органів влади раціональних пояснень стосовно причин очевидних порушень вимог законодавства, Transparency International Україна вимушена була звернутись до Окружного адміністративного суду Києва з позовом проти ДП «Інформаційні судові системи», Генеральної прокуратури України та Військової прокуратури сил АТО. ТІ Україна вимагає скасувати незаконних рішень щодо секретності та зобов’язати державні органі нарешті продемонструвати суспільству відповідний вирок суду.

За словами Андрія Слюсара, координатора напрямку запобігання топ-корупції ТІ Україна: «Сподіваємось, що хоча б на судові засідання представники органів прокуратури з’являтимуться, а суд оперативно встановить усі обставини справи і суспільство нарешті зможе ознайомитись з майже легендарним судовим рішенням».

 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%