Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

На замовлення Пашинського суд порушує права американського громадянина

Вівторок, 14 листопада 2017 11:30

Суддя Печерського суду, попри конфлікт інтересів, не захотіла взяти самовідвід.

У Печерському районному суді міста Києва продовжується слухання справи американського інвестора, власника Житомирської кондитерської фабрики Ігоря Бойка. На замовлення депутата-рейдера Сергія Пашинського та глави МВС Арсена Авакова бізнесмена намагаються незаконно заарештувати, пише UA1.

При цьому права американського громадянина на захист цинічно порушуються. Зокрема, під час судового засідання 8 листопада суддя Печерського суду Тетяна Остапчук зобов’язала прокуратуру надати підозрюваному всі матеріали клопотання про взяття під варту англійською мовою.

А вже через три дні, 11 листопада, суддя Остапчук забула ухвалу, яку сама ж проголосила, та почала запевняти, що нічого не говорила про зобов’язання прокуратури щодо перекладу матеріалів подання англійською. Дивним чином її слова про необхідність перекласти документи зникли й з протоколу судового засідання. Але завдяки зробленому нами відеозапису ми можемо нагадати судді Остапчук, що саме вона ухвалила на засіданні 8 листопада.

Що ж сталося із суддею Печерського суду за ці три дні? Пояснення дуже просте – тиск з високих кабінетів. Адже Ігор Бойко є власником фабрики, яка була прямим конкурентом кондитерської корпорації «Рошен». А також те, що Міністерство юстиції просто не знає, як пояснити у Міжнародному арбітражному суді, на яких підставах фабрику американського бізнесмена було захоплено спецназом поліції за особистим наказом міністра Авакова.

Наразі Ігоря Бойка позбавляють права захищати себе. Йому не надано можливості ознайомитись з матеріалами клопотання зрозумілою йому мовою, а саме – англійською. Суддя Остапчук впевнена, що володіння побутовою українською для американського громадянина достатньо, аби захищати себе у суді.

Крім того, рідний син судді Тетяни Остапчук виявився співробітником Департаменту захисту економіки Національної поліції України. Саме співробітники цього департаменту проводили обшуки у квартирі та офісі Ігоря Бойка 8 листопада. А керівники цього департаменту були присутні на судовому засіданні 11 листопада, відкрито демонструючи судді Остапчук, що кар’єра її сина залежатиме від того, яке рішення вона прийме.

Тут вбачається явний конфлікт інтересів. Адвокати американського бізнесмена подали клопотання про самовідвід судді, яка має зазначений конфлікт інтересів, однак суддя вирішила просто проігнорувати це клопотання.

Таким чином, справу Ігоря Бойка буде розглядати суддя, рідний син якої є підлеглим чиновників поліції, що подали клопотання про арешт. Сам бізнесмен, розуміючи увесь абсурд ситуації та спостерігаючи грубе порушення його прав, заявив, що суд перетворився на шоу. Він готовий хоч сьогодні піти до в’язниці, але не треба удавати, що це законно.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%