Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Суд зобов’язав Геослужбу повернутися до передачі газових площ оточенню Авакова

Вівторок, 26 грудня 2017 15:51

У першій декаді грудня Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним рішення Державної служби геології та надр про відмову ТОВ "Ангро Інвест" у видачі спецдозволів на розробку десятка газоносних площ.

Про це ЕП повідомило джерело на ринку.

За його даними, цією ж постановою суд зобов'язав Держгеослужбу розглянути заяви компанії про позаконкурсну видачу їй дозволів на експлуатацію терміном 20 років групи ділянок.

За даними ЕП, в список, підлеглий постанові суду, входять заявки щодо Білоцерківської, Демидівської, Красногорівської, Судіївської, Федорівської, Федунковської, Черкасівської і Південно-Миргородської площ (всі - Полтавська обл.).

Раніше джерела ЕП заявляли про передачу в експлуатацію ТОВ "Ангро Інвест" 11-ти газоносних ділянок. У цей список крім перерахованих 8-ми площ, входили також Андріївська, Дубрівська і Жарківська площі.

У президентську каденцію Віктора Януковича права на розробку всіх 11 ділянок були видані ТОВ "Голден деррик", яке в даний час називається "Іст Юроуп петролеум". Формальним мажоритарним бенефіціаром "Іст Юроуп петролеум" є бізнесмен Павло Фукс, який, як вважається, фронтує інтереси найближчого оточення Петра Порошенка.

Компанія "Ангро інвест" заснована Романом Дружбіним. Він відомий як бізнес-партнер (по ТОВ "Центральна нафтогазотранспортна компанія") Олександра Павлюченка - помічника народного депутата від "Народного фронту" Ігоря Котвицького. Останнього називають довіреною особою глави МВС Арсена Авакова.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%