Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Суд заарештував рахунки одного з найбільших імпортерів скрапленого газу за позовом ГПУ

Четвер, 04 січня 2018 17:45

Печерський районний суд за клопотанням Генеральної прокуратури наклав арешт на 18 рахунків в 10 банках компанії "Надія Трейд".

Про це йдеться в визначеннях суду від 22 грудня, передає БізнесЦензор з посиланням на галузеве видання enkorr.

Розслідування проводить управління ГПУ, що відповідає за розслідування злочинів, скоєних на тимчасово окупованих територіях.

Арешт накладений у рамках розслідування діяльності ТОВ "Дніпроолія", з яким компанії групи "Надія", на думку ГПУ, вели сумнівну господарської-фінансову діяльність.

"Посадові особи ТОВ "Дніпроолія" за попередньою змовою з посадовими особами групи підприємств, підконтрольних Nadezhda Limited (Великобританія), ухиляються від сплати податків в особливо великих розмірах, здійснюючи операції, пов'язані з нетиповим експортом, за договорами комісії, шляхом укладення нікчемних правочинів, пов'язаних з покупкою товарно-матеріальних цінностей у ризикових підприємств з ознаками фіктивності, в тому числі, що знаходяться на території так званих "ЛНР" і "ДНР", - зазначено в ухвалі суду.

У розслідуванні ГПУ серед компаній групи "Надія" фігурують "Надія Трейд", "Надія Рітейл", "Надія Рітейл 2017", "Євростандарт-Автогаз", "Газ Постачання", "Облпаливо", "БВС 2014" та інші юрособи.

У 2010 році "Надія" придбала компанію "Монтажналадка" (також фігурує в розслідуванні ГПУ), до складу якої входить ДПС в Макіївці та невелика мережа АГЗП в Донецьку та області.

Як зазначає видання, за даними учасників ринку, сьогодні ДПС і АГЗП "Монтажналадка" продовжують працювати, однак, хто реально оперує активами не відомо.

Згідно з доводами ГПУ, "посадові особи" Дніпроолія "і посадові особи" Надія Трейд " ,"Євростандарт-Автогаз ","Газпостачання"ухилялися від сплати податків на суму 2,3 млрд грн".

Розслідування, в рамках якого на рахунку "Надія Трейд" було накладено арешт, відкрито ще в листопаді 2015 року та стосується діяльності ТОВ "Дніпроолія".

За підрахунками enkorr, за результатами 11 місяців 2017 року група "Надія" залишається одним з найбільших імпортерів зрідженого газу в Україну, поставивши 133,6 тис. Тонн цього палива, що становить 12,5% від загального обсягу. Компанія також є одним з найбільших одержувачів ресурсу внутрішніх виробників.

"Надія" - полтавська група компаній, що управляє мережею з 70 АГЗС (в т.ч. 40 багатопаливних АЗС) в Полтавській, Харківській, Сумській, Закарпатській, Тернопільській, Запорізькій, Кропивницькій, Київській, Хмельницькій та Черкаській областях, а також двома нафтобазами в Полтавській і по одній в Харківській, Сумській і Донецькій областях. Керує трьома власними ДПС у Полтавській, Миколаївській та Київській областях, а також орендує потужності ще на 6 ДПС. Також володіє терміналом з перевалки ЗВГ в с. Страбичово на Закарпатті.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%