Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Компанія Ахметова має намір оскаржити рішення Кіпрського суду

Понеділок, 08 січня 2018 20:15

У групі СКМ, яка належить українському бізнесменові Рінату Ахметову, заявили про те, що оскаржать рішення Кіпрського суду про заморожування активів на суму 820 мільйонів доларів. Про це йдеться в заяві СКМ, передає "Радіо Свобода".

"Компанія групи СКМ опосередковано придбала акції "Укртелекому"в Raga Establishment Limited (тоді називалася EPIC Telecom Invest Limited) в 2013 році, через 2 роки після приватизації "Укртелекому". В даний час ми дійсно отримали інформацію про попередньому визначенні суду на Кіпрі щодо деяких компаній групи СКМ за позовом компанії Raga Establishment Limited. Ми категорично не згодні з цим визначенням, і воно буде нами оскаржено", - йдеться в повідомленні.

Відзначено також, що "група СКМ ні прямо, ні побічно не брала участі в приватизації "Укртелекому" в 2011 році". Нагадаємо, раніше повідомлялося, що окружний суд Нікосії ухвалив заморозити активи бізнесмена Ріната Ахметова на суму 820 млн доларів у справі "Укртелекому".

Відповідне рішення суд прийняв 27 грудня по позовом компанії Raga Establishment, яка належить колишньому голові правління "Родовід банку" Денису Горбуненко. Копія рішення була надана виданню Raga Establishment, позивачем. Ахметов, за підрахунками журналу Forbes минулого року, має статок у розмірі 4,6 мільярда доларів, і володіє активами, які охоплюють вугільну і сталеву промисловість, енергетику та телекомунікації, а також футбольний клуб Ліги чемпіонів УЄФА "Шахтар".

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%