Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Райсуд Одеси заборонив юристам Приватбанку судитися з Коломойським

Четвер, 11 січня 2018 16:34

Київський районний суд Одеси 4 січня заборонив юристам Приватбанку судитися з Ігорем Коломойським в українських і закордонних судах.

Про це свідчать матеріали суду, передають Українські Новини.

4 січня Київський райсуд Одеси відкрив провадження за позовом Коломойського до НБУ, Міністерства фінансів, Приватбанку, Kroll Associates U.K., AlixPartners Services UK LLP, Hogan Lovells International LLP, "Астерс Консалт" і "Астерс" про захист честі й ділової репутації.

Коломойський просить спростувати інформацію, розповсюджену в сюжеті одеської телекомпанії "АРС" від 21 грудня 2016 року.

У сюжеті йшла мова про те, що Коломойський "вивіз з України стільки коштів, скільки Україна протягом 3 років витратила на оборону".

На сайті компанії зазначено, що "АРС" працює в Одесі з 1996 року, надає послуги з підключення Інтернету й кабельного ТВ.

Також Коломойський з публікації "Довго й дорого: чого коштував державі перехід Приватбанку під його контроль" на сайті видання "Новое Время" довідався, що на початку 2016 року для підготовки націоналізації Приватбанку НБУ провів закупівлі юридичних і консультаційних послуг з порушенням законодавства.

Зокрема, Національний банк найняв детективне агентство Kroll і консалтингову компанію AlixPartners.

У публікації зазначено, що договори з даними компаніями були укладені в лютому 2016 і в липні 2016, тобто весь 2016 згадані компанії допомагали НБУ "у підготовці до націоналізації системно важливого банку й розшуку активів власників для повернення рефінансування НБУ".

У позові зазначено, що AlixPartners залучив "Астерс Консалт", з яким укладений договір про надання юридичних послуг, а для юридичних послуг була залучена компанія Hogan Lovells International LLP (представляє інтереси у Високому суді Лондона).

Коломойський уважає, що розповсюджена інформація в ефірі "АРС" була недостовірною, а також уважає, що НБУ й Приватбанк незаконно уклали договори з юристами й консультантами.

Суд задовольнив позов Коломойського і як забезпечення наклав низку заборон на роботу юристів і консультантів до того моменту, поки спір не буде вирішений по суті.

Зокрема, суд заборонив Приватбанку, Міністерству фінансів, консультантам, юридичним радникам, які надають послуги банку, НБУ й Мінфіну виконувати умови будь-яких укладених договорів, угод, контрактів.

Суд також заборонив діяти консультантам і юристам в інтересах НБУ, Приватбанку, Мінфіну в Україні й за кордоном щодо будь-яких інтересів Коломойського.

Крім того, Приватбанку й Мінфіну заборонено оплачувати послуги Hogan Lovells International LLP, а самої компанії заборонено одержувати оплату послуг у тому разі, якщо це стосується Коломойського.

Аналогічна заборона встановлена для AlixPartners, Kroll, "Астерс", "Астерс Консалт", які проводять forensic audit Приватбанку.

Також заборонено всім відповідачам користуватися, розголошувати, передавати органам влади, фізособам і юрособам персональні дані Коломойського в Україні й за кордоном.

Як повідомляли Українські Новини, 15 грудня Солом'янський суд за позовом Ігоря Коломойського заборонив компаніям, які вели розслідування в Приватбанку здійснювати будь-яку діяльність, що стосується розслідування можливих шахрайських схем.

Однак 3 січня Солом'янський райсуд Києва розблокував проведення розслідування.

У відповідь на це Коломойський подав апеляцію.

Національний банк найняв детективне агентство Kroll і консалтера AlixPartners для проведення forensic audit у Приватбанку, що визначить масштаб можливих зловживань.

Також як юристів і консультантів були найняті компанії Hogan Lovells International LLP, "Астерс Консалт" і "Астерс".

У грудні Високий суд Англії й Уельсу видав наказ про арешт активів колишніх власників Приватбанку Ігоря Коломойського й Геннадія Боголюбова на суму 2,5 млрд доларів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%