Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Суд заборонив «Укрзалізниці» вимагати від «Трейд Коммодіті» постачання палива

Середа, 24 січня 2018 12:20

Господарський суд Дніпропетровської області заборонив "Укрзалізниці" підписувати договір на 10 тисяч тонн дизпалива з компанією "Август Пром", яка перемогла на тендері 28 грудня 2017 року з ціною 26 090 гривень за тонну.

Про це повідомляє enkorr.

Позов був поданий від створеної минулого літа дніпровської компанії "Утіль Оіл", яка стверджує в суді, що "істотне зменшення "Август Пром" суми тендерної пропозиції при відсутності на те об'єктивних підстав може свідчити про відсутність у неї наміру виконувати договір за такою ціною".

З 28 грудня 2017 року до 23 січня 2018 року середні ринкові ціни ДП, за даними "Консалтингової групи А-95", збільшилися на 8% - з 27 010 грн/т до 29 100 грн/т. Через девальвацію і зростання нафтових котирувань може бути їх подальше зростання.

Саме через істотне зростання цін з моменту проведення аукціону рішення суду за позовом "Утіль Оіла" вигідне в першу чергу постачальнику - компанії "Август Пром". Однак встановити зв'язок між компаніями не вдалося.

Нагадаємо, мова йде про тендер "Укрзалізниці" на 50 тис. тонн, оголошений 21 листопада 2017 року. Він був розбитий на 5 окремих процедур по 10 тис. тонн кожна. Аукціони з усіма процедурами відбулися 28 грудня. "Август Пром" переміг в одній з п'яти процедур і на даний момент залишається єдиною компанією, яка не уклала договір із залізницею.

Компанія "Август Пром" входить в орбіту "Трейд Коммодіті", яка входить в бізнес-групу Андрія Адамовського. Останній партнер впливового нардепа від Блоку Петра Порошенка Олександра Грановського. Сам Грановський свою причетність до "Коммодіті" заперечує.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%