Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Приватбанк не зміг стягнути з телеканалу 1+1 «футбольний» борг

П'ятниця, 16 лютого 2018 14:06

Київський апеляційний госпсуд відмовився задовольнити апеляційну скаргу Приватбанку на рішення Госпсуду Києва, яким Приватбанку було відмовлено в задоволенні позову до "1+1 Продакшн" щодо стягнення 46,6 мільйона гривень.

Про це пише Finbalance.

Згідно з судовими матеріалами, Приватбанк у 2015 році надав дві гарантії для кіпрської компанії TV Media Planet Limited за її фінансовим зобов’язанням на вказану суму перед UEFA (Союз європейських футбольних асоціацій).

Як повідомлялося, ці зобов’язання виникли в результаті отримання від UEFA телевізійних прав на трансляцію матчів футбольних єврокубків каналами з медіахолдингу "1+1". Відповідно до умов договорів, гарантії діяли до 20 грудня 2016 року.

При цьому компанія "1+1 Продакшн" надала в заставу для Приватбанку (як забезпечення зобов’язань TV Media Planet Limited по гарантіях) майно, яке знаходиться за адресою м. Київ, вул. Кирилівська, 23 (була інформація, що йдеться про обладнання).

За даними Приватбанку, 19.12.2016 – тобто вже після введення до нього тимчасової адміністрації (яке відбулося 18.12.2016) – він отримав від UEFA дві вимоги платежу від 13.12.2016 по гарантіях на 1,6 млн євро.

Водночас суд першої інстанції констатував, що Приватбанк не надав доказів того, що здійснив платежі на користь UEFA, в результаті чого у банка могло б виникнути право вимоги до "1+1 Продакшн" як заставодавця по зобов'язаннях TV Media Planet Limited перед Приватбанком.

Крім того, суд звернув увагу, що згідно з підписаними договорами, гарантія втрачає чинність не пізніше ніж 20.12.2016.

Оскільки ж у цей час у банку працювала тимчасова адміністрація, то, за висновками суду, навіть у випадку отримання коштів від TV Media Planet Limited Приватбанк у силу законодавчих обмежень не мав би робити платіж на користь UEFA.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%