Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Суд відклав слухання про громадянство Саакашвілі на невизначений термін

П'ятниця, 18 травня 2018 22:45

Касаційний суд у складі Верховного суду на невизначений термін відклав слухання справи щодо українського громадянства Міхеїла Саакашвілі.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні 18 травня під час розгляду позову Саакашвілі, повідомляє Укрінформ із посиланням на прес-службу партії "Рух нових сил".

"Верховний суд витребовує оригінали документів з підписом М. Саакашвілі для проведення експертизи...Наразі суд відклав слухання на невизначений термін", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду 11 травня вирішив призначити експертизу підпису екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі на заяві про отримання громадянства.

Раніше адвокати Саакашвілі заявляли про підробку цієї заяви. За їхнім твердженням, в оригіналі Саакашвілі вказував, що проти нього у Грузії ведеться переслідування та відкриті кримінальні справи. У наявному ж документі цей факт відсутній.

У липні 2017 року Саакашвілі указом Президента був позбавлений українського громадянства.

10 вересня 2017 року Саакашвілі потрапив на територію України з Польщі, не пройшовши прикордонного контролю. У вересні суд визнав його винним у незаконному перетині кордону України. Крім того, суд відмовив Саакашвілі у позовних вимогах до Державної міграційної служби у визнанні його біженцем.

12 лютого 2018 року військовослужбовці Держприкордонслужби і представники Державної міграційної служби затримали Саакашвілі у Києві і видворили до Польщі як особу, яка незаконно прибула з території цієї країни 10 вересня 2017 року.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%