Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Військова розвідка не може визначити місця проживання особи, з якою судиться – журналіст

Четвер, 24 травня 2018 13:35

ГУР Міноборони виявилось неспроможним визначити точну адресу журналіста, до якого позивається її керівник.

ГУ розвідки Міноборони не може встановити точної адреси проживання журналіста Володимира Бойка, з яким очільник відомства Василь Бурба судиться з наміром захисту своїх честі, гідності та ділової репутації, пише ua1.com.ua.

Про це у Facebook повідомив сам Бойко – "ГУР направило позовну заяву не в Шевченківський райсуд Києва за місцем мого проживання, а у Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області, при цьому вказавши в позовній заяві мою адресу, за якою я проживав у Донецьку до грудня 2003 року".

При цьому журналіст наголосив: про сам позов він довідавсь лише після дзвінка Апеляційного суду Дніпропетровської області задля уточнення адреси, на яку мала би надійти апеляційна скарга ГУР, яка стала наслідком того, що "Павлоградський суд відмовився відкривати провадження в справі".

"Вважаю, що ГУР Міноборони навмисно зазначило в позовній заяві неправильну адресу мого проживання з тим, щоби розглянути позовну заяву, про існування та зміст якої мені нічого не відомо, за моєї відсутності шляхом створення штучної підсудності в зручному для позивача суді", – підкреслив Бойко.

Крім того, він зауважив недоцільність утримування за рахунок бюджетних коштів ГУР, яка "не здатна встановити місце проживання громадянина України, який є публічною особою і який систематично виступає в ЗМІ з приводу діяльності воєнної розвідки".

"Виникає запитання, а навіщо українським платникам податків взагалі потрібна така безпорадна воєнна розвідка й чи не дешевше буде ліквідувати цю богадільню, яка лише ганьбить державу?", – резюмував Бойко.

 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%