Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Верховний суд України зупинив передачу заставного майна банку боржникам

Понеділок, 11 червня 2018 11:11

Верховний суд України зупинив рішення судді Господарського суду Києва Сівакової, винесене нею в 2016 році на користь фірми, що належить братам Сегаль "Каховка Пром агро". Рішенням ВСУ від 1 червня 2018 року ухвалюється "зупинити виконання рішення Господарського суду міста Києва від 25.02.2016 та постанови Київського апеляційного господарського суду від 16.04.2018 у справі №910 / 16594/15 до закінчення їх перегляду в касаційному порядку", пише ukranews.com.

На підставі рішення Сівакової від 25 лютого 2016 року Сегалі отримали можливість боротися за фабрику, яка служила заставою за кредити Сегалів в банку "Надра" і була продана банком після того, як Сегалі перестали обслуговувати кредити, взяті під заставу фабрики.

На підставі рішення Сівакової протягом останніх півтора років було здійснено ряд спроб фізичного захоплення фабрики. Останній напад відбувалося з використанням вогнепальної зброї, і був зупинений лише після втручання в ситуацію міністра внутрішніх справ Авакова.

Також рішення Сівакової стало прецедентом для ряду інших рішень господарських судів, за якими банки позбавлялися права на продаж заставного майна недобросовісних позичальників. Ці рішення поставили під загрозу саму можливість банківського кредитування підприємств.

У травні 2018 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб заявив про тиск з боку братів Сегаль. Як говориться в прес-релізі Фонду, Сегалі вимагають від Фонду поступитися офшору "Весдікс" правом вимоги по кредиту "Каховки Пром агро" і зниження суми боргу цієї фірми перед банком "Надра" з 128 до 40 млн. гривень.

Фонд гарантування вкладів заявляв, что 98% кредитів юридичних осіб, видання до 2009 року ПАТ "КБ "НАДРА" (в период коли акціонерамі банку були брати Сегалі, а головою правления Ігор Гіленко), є інсайдерськімі и стали інструментом Виведення з банку майже 8 млрд грн .

Ці дані підтвердив форензик-аудит банку "Надра", проведене компанією KPMG.

Зокрема, належить Сегаль підприємство "Каховка Пром агро", про який йде мова в постанові Верховного суду, в даний момент має державі 128 млн. гривень.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%