Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

НАБУ стверджує, що їхні дії не могли спричинити аварію на аеродромі у «Жулянах»

Середа, 11 липня 2018 22:55

Слідчі дії, які детективи Національного антикорупційного бюро здійснювали 14 червня на території Міжнародного аеропорту "Київ" ім. І. Сікорського, не можуть бути причиною аварійної ситуації. Про це повідомляє прес-служба відомства, пише 112.ua

"Звинувачення ж компанії "Мастер-Авіа" (орендатора аеропорту) у блокуванні роботи, через що буцімто виявилось неможливим запобігти аварії літака авіакомпанії BRAVO, не відповідають дійсності", - відзначили у НАБУ.

На думку відомства, подібні звинувачення свідчать про бажання перекласти відповідальність за інцидент та відволікти увагу суспільства від факту розслідування детективами Бюро зловживань при використанні майна аеропорту.

У НАБУ розповідають, що слідчі дії розпочалися 14 червня близько 9:00 на підставі ухвали слідчого судді Солом’янського районного суду Києва.

"Підкреслюємо, обшуки здійснювалися виключно в адміністративних приміщеннях, в яких розташовані кабінети керівництва компанії, бухгалтерії, фінансового та юридичного управлінь. Тобто тих підрозділів, які безпосередньо не займаються технічним забезпеченням організації польотів та їхньої безпеки", - підкреслили у відомстві.

Обмеження щодо пересування стосувались виключно частини керівництва ТОВ "Мастер-Авіа" та одного з кінцевих власників цієї компанії.

"Водночас технічний персонал аеропорту, співробітники компанії, які здійснювали безпосереднє обслуговування злітної смуги, координували польоти, могли безперешкодно перебувати на своїх робочих місцях, вільно пересуватися територією аеропорту та в повній мірі виконувати свої службові обов’язки. Наголошуємо, що жодних перепон через дії НАБУ не зазнали і представники державної комісії з розслідування обставин аварії літака, які прибули наступного дня до аеропорту", - підкреслили в НАБУ.

Нагадаємо, 14 червня о 20:40 літак авіакомпанії Bravo, що здійснював рейс Анталія - Київ, при приземленні викотився за злітно-посадочну смугу. На борту перебували 169 пасажирів, ніхто з них не постраждав. Пізніше одна з пасажирок заявила, що перед посадкою в літака горіло крило.

Як заявили у компанії "Мастер-Авіа", яка з 2010 року управляє майном аеропорту, причиною нещодавньої аварії на аеродромі столичного аеропорту "Жуляни" стали дії працівників Національного антикорупційного бюро на території адмінбудівель і терміналів.

Слідчі дії детективи НАБУ здійснювали в рамках розслідування кримінального провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовцями Київської міськради, КП "Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни), ТОВ "Мастер-Авіа", внаслідок яких аеропорту завдано збитків на суму майже 119 млн гривень.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%