Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

10% суддів не відповідають займаним посадам, - ВККСУ

Четвер, 12 липня 2018 22:37

За результатами дев’яти місяців кваліфікаційного оцінювання 10% суддів не підтвердили відповідності займаній посаді.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на прес-службу Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Загалом станом на 11 липня 2018 року за підсумками 9 місяців проведення кваліфікаційного оцінювання суддів України визначено результати 1180 суддів місцевих та апеляційних судів.

"13 суддів, або 10%, не підтвердили відповідності займаній посаді: 78 суддів не склали іспитів, 35 — не пройшли співбесід із членами Комісії", - йдеться у висновку про результати кваліфікаційної перевірки.

Успішно пройшли оцінювання та підтвердили відповідність займаній посаді 974 судді, або 82%. Інші 206 суддів, або 18%, підлягають звільненню або вже звільнені, зокрема:

— 93 судді, або 8%, звільнено за власним бажанням під час процедури оцінювання;

— 113 суддів, або 10%, не підтвердили відповідності займаній посаді.

Суддів, для яких розпочато оцінювання, але немає остаточних результатів з причин оголошення перерви або зупинення кваліфікаційного оцінювання – 252. Так, стосовно 185 суддів кваліфікаційне оцінювання зупинено, зокрема, через наявні висновки ГРД, що не відповідають вимогам до їх оформлення.

"Найближчими тижнями Комісія почне важливу процедуру для роботи судової системи – переведення без конкурсу суддів, які успішно пройшли кваліфікаційне оцінювання, у новостворені суди першої та другої інстанцій. Зважаючи на кадрову нестачу суддів та надмірне навантаження у судах через звільнення та закінчення повноважень у суддів-п’ятирічок, ця процедура покращить роботу місцевих судів та доступ громадян до правосуддя. Будемо намагатись провести цю процедуру максимально швидко", — зазначив Голова ВККСУ Сергій Козьяков.

Нагадаємо, що кваліфікаційне оцінювання на відповідність займаній посаді запроваджено у межах судової реформи для всіх суддів України. Для першої тисячі суддів оцінювання оголошено 20 жовтня 2017 року і триває вже дев’ять місяців. Із числа суддів, які пройшли оцінювання, 242 судді – "п’ятирічки", в яких закінчились повноваження, вже рекомендовані Вищій раді правосуддя для призначення на посади. Це дозволить відновити або розвантажити роботу судів. Наразі судді з першої групи перебувають на останньому етапі кваліфікаційного оцінювання – співбесіди та аналізу досьє. Друга група суддів склала іспити та на сьогодні проходить тестування морально-психологічних якостей. Третя група, рішення стосовно якої ухвалено 7 червня 2018 року, – це 2188 суддів, які розпочали складати іспити 2 липня 2018 року. 

 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%