Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Рабінович програв суд Льовочкіну в Ніцці

Вівторок, 07 серпня 2018 16:43

Суд великої інстанції Ніцци (Франція) задовольнив позов компаній Льовочкіних проти народного депутата Вадима Рабіновича, а також ухвалив стягнути з нього як з сторони, що програла судові та інші витрати на суму понад €500 тис.

Про це свідчить рішення суду, які є в розпорядженні агентства Інтерфакс-Україна.

Підкреслюється, що Рабінович не мав повноважень діяти від імені держави Україна і отримувати дозвіл на тимчасову судову іпотеку на власність компаній на території Франції.

Таким чином, суд вказав, що він безпідставно присвоїв собі право звертатися до іноземного суду від імені України і скасував дозволи на тимчасову реєстрацію судової іпотеки.

За рішенням суду, Рабінович як сторона, що програла, зобов'язаний сплатити народному депутату Юлії Льовочкіній і двом компаніям €9 тис. - по €3 тис. кожній. Крім того, він втратить близько €400 тис., уже сплачених ним за реєстрацію безпідставної судової іпотеки, і додатково сплатить всі витрати по зняттю цієї іпотеки.

"Ми будемо вимагати від Рабіновича у французькому суді компенсації заподіяної шкоди діловій репутації наших клієнтів і понесених збитків. Допускаю подальше переслідування Рабіновича за зловмисне використання французького правосуддя", - заявив адвокат, який представляв інтереси Льовочкіної і її компаній Ден Шефет.

За його словами, у Франції скасування дозволу на тимчасову реєстрацію судової іпотеки дуже дороге, і суд поклав ці витрати на Рабіновича.

"З урахуванням того, що він вже втратив близько €400 тис. сплаченої ним мита за реєстрацію цієї безпідставної судової іпотеки, загальні втрати пана Рабіновича в результаті даного судового процесу перевищать €500 тис.", - підкреслив Шефет.

Нагадаємо, що Рабінович в лютому 2018 року заявив, що рішенням суду Ніцца арештована нерухомість народного депутата Сергія Льовочкіна. За словами Рабіновича, за реєстрацію тимчасової судової іпотеки у Франції він заплатив €400 тис. особистих коштів.

Згідно з декларацією Рабіновича за 2017 рік, його дохід склав 213 тис. грн.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%