Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Фіскальна служба перевірить експортерів лісу

Вівторок, 14 серпня 2018 21:27

За останні півтора року експорт деревини здійснювали майже 9 тисяч суб'єктів господарювання, у тому числі 3,4 тисячі юридичних осіб, пише korrespondent.net

Державна фіскальна служба (ДФС) перевірить платників, діяльність яких пов'язана з вирубкою лісу і експортом лісоматеріалів. Як повідомляє прес-служба відомства, перевірки проводяться з метою перекриття каналів контрабанди лісу.

В.о. заступника глави ДФС Євген Бамбізов нагадав, що за даними інформаційних баз даних був сформований перелік експортерів деревини.

За останні півтора року експорт деревини здійснювали майже 9 тисяч суб'єктів господарювання, у тому числі 3,4 тисячі юридичних осіб.

"Для проведення комплексної перевірки таких експортерів у план-графік на 2018 рік включено 235 суб'єктів господарювання. У плановому порядку в поточному році вже перевірено 102 суб'єкти. Ще 133 будуть перевірені до кінця року, з яких у серпні - 60 платників", - уточнив Бамбізов.

Серед експортерів, яких перевірять до кінця поточного року, є 22 підприємства, підпорядковані Держлісагентству. Крім того, працівники ДФС залучені в усі робочі групи для перевірок 76 лісгоспів.

За даними Фіскальної служби, у 2017-2018 рр. органи ДФС було провели 3,7 тисячі документальних перевірок експортерів лісо- і пиломатеріалів. За результатами перевірок ДФС донарахувала 370 млн грн, зменшила від'ємне значення об'єкта оподаткування податком на прибуток на 109 млн грн, зменшила відшкодування ПДВ на суму 76 млн грн, а також від'ємне значення ПДВ - на 32 млн грн.

Раніше у Фіскальній службі заявили, що в липні контрабанда лісу з України зменшилася втричі.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%