Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Суд заарештував ділянку під житловим комплексом у Києві одеського забудовника

Четвер, 16 серпня 2018 11:33

Голосіївський районний суд заарештував земельну ділянку під житловим комплексом Тридцять восьма перлина, яку будує одеська інвестиційно-будівельна компанія Kadorr Group на вул.Жилянська, 68 в Києві.

Відповідне рішення суд прийняв 3 серпня, передає агентство Інтерфакс-Україна.

Згідно з документом, компанія Кадорр-Київ Плюс, яка виступає забудовником ЖК, звинувачується у порушенні земельного і містобудівного законодавства.

За даними в судовому реєстрі, компанія Сікс Старс Холдинг у 2010 році орендувала ділянку на вул.Жилянській терміном на 10 років для будівництва офісної будівлі. Надалі Кадорр-Київ Плюс уклав з Сікс Старс Холдинг договір суборенди ділянки.

У 2016 році Державна архітектурно-будівельна інспекція (ДАБІ) видала Кадорру дозвіл на будівництво офісного будинку на даній ділянці, тоді як компанія будує житловий будинок.

Крім того, за результатами перевірки в 2017 році Головне управління Держгеокадастра в Київській області виявило, що Кадорр будує на території, площа якої на 0,03 га перевищує площу орендованої ділянки.

Рішення про арешт земділянки Голосіївський райсуд прийняв в рамках кримінального провадження проти посадових осіб Кадорра. Прокуратура проводить досудове розслідування про можливе зловживання даних осіб службовим становищем (ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу України), самоправність (ст. 356 КК), а також незаконному проведенні земельних робіт на об'єкті археологічної спадщини (ч. 1 ст. 298 КК).


Кадорр-Київ Плюс зареєстрована в 2016 році в Одесі. За даними Держреєстру юросіб і фізосіб-підприємців, власниками підприємства є одеський бізнесмен сирійського походження Аднан Ківан і Ольга Павлова (по 50%).

Інвестиційно-будівельна компанія Kadorr Group заснована Ківаном. У портфелі групи - більше 40 житлових комплексів, торговельні та бізнес-центри, а також котеджні містечка в Одесі. Крім того, компанія будує ЖК Тридцять восьма перлина на 356 апартаментів в Києві. Запланований термін здачі ЖК - III квартал 2019 року.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%