Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Не тільки Roshen. Черкасихліб оштрафували за імітацію упаковки Київхліба

Понеділок, 20 серпня 2018 10:26

Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував великого виробника хліба і хлібобулочних виробів - компанію Черкасихліб майже на 105 тис. грн за порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції.

Про це повідомила прес-служба відомства.

За даними АМКУ, Черкасихліб у своїй господарській діяльності використовував оформлення упаковки, яке схоже на оформлення упаковки виробництва компанії Київхліб.

Про яку саме упаковку йде мова, не уточнюється.

Згідно з інформацією на сайті Черкасихліб, компанія реалізує продукцію через власну торговельну мережу Формула Смаку, яка налічує 25 торгових павільйонів в Черкасах і 7 - в області. Підприємство виробляє 270 найменувань хлібобулочної та кондитерської продукції. Потужність заводу становить 4,5 тис. тонн на місяць.

Нагадаємо, що раніше АМКУ оштрафував компанію Київхліб на 219 тис. грн за використання оформлення для торта Казковий ключик, яке, на думку відомства, схоже на оформлення упаковки торта Золотий ключик виробництва дочірнього підприємства Кондитерська корпорація Рошен.

Крім того, суд також заборонив Київхлібу виробляти торти Золотий ключик в упаковці, яка повністю або частково копіює упаковку "рошенівських" тортів.

22 червня АМКУ оштрафував компанію Київський БКК на 326,1 тис.грн за використання упаковки, схожої за оформленням на упаковку дочірнього підприємства Кондитерська корпорація Рошен.

У червні Київхліб просив Господарський суд Києва визнати за собою право попереднього користувача на зображення для упаковки символіки Київського торта.

Утім, вже в серпні Господарський суд Києва визнав недійсним виданий Київхлібу в 2017 році патент на промисловий зразок упаковки для торта Казковий ключик за позовом кондитерської корпорації Roshen і зобов'язав Міністерство економічного розвитку і торгівлі внести відповідні зміни до Державного реєстру патентів на промислові зразки.

Компанія Київхліб створена в 1996 році. До її складу входять дев'ять виробничих майданчиків компанії, які розташовані в Києві та Київській області. На виробничих потужностях випускається 550 тонн хлібобулочних і 10 тонн кондитерських виробів на добу.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%