Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Вчасно не зареєстрували ПН в ЄРПН через недостатню реєстраційної суми - штрафу не уникнути

Четвер, 30 серпня 2018 12:42

Для реєстрації в ЄРПН податкових накладних та розрахунків коригування п. 201.10 ПКУ встановлено граничні терміни. При цьому суми ПДВ на підставі своєчасно зареєстрованих податкових накладних / розрахунків коригування включаються до податкового кредиту протягом 1095 к. дн. з дати складання відповідної податкової накладної / розрахунку коригування, пише ligazakon.

А ось суми ПДВ з несвоєчасно зареєстрованих в ЄРПН податкових накладних / розрахунків коригування можуть бути включені до складу податкового кредиту того податкового (звітного) періоду, в якому вони зареєстровані в ЄРПН, але не пізніше ніж через 1 095 к. дн. з дати складання податкових накладних / розрахунків коригування.

Суми ПДВ, зазначені в податковій накладній / розрахунку коригування, які не зареєстровані в ЄРПН, не можуть бути включені до податкового кредиту.

При цьому згідно з п. 120 прім.1.1 ПКУ порушення платниками ПДВ граничного терміну, передбаченого ст. 201 ПКУ, для реєстрації податкової накладної та / або розрахунку коригування в ЄРПН (крім податкової накладної, не надається одержувачу (покупцеві), складеної на постачання товарів / послуг для операцій: звільнених від оподаткування або оподатковуються за нульовою ставкою) тягне за собою накладення на платника ПДВ, на якого відповідно до вимог ст. 192 і ст. 201 ПКУ покладено обов'язок по такій реєстрації, штрафу у відповідних розмірах.

У той же час, згідно з п. 35 підрозділу 2 р. XX ПКУ норми п. 1201.1 ПКУ не застосовуються при порушенні термінів реєстрації в ЄРПН податкових накладних / розрахунків коригування, складених до 1 жовтня 2015 року. Інших винятків в частині застосування п. 1201.1 ПКУ (в т. Ч. В разі порушення термінів реєстрації податкових накладних / розрахунків коригування через недостатність суми, на яку платник податку має право зареєструвати податкові накладні / розрахунки коригування в ЄРПН) чинним законодавством не передбачено.

ІНК ДФСУ від 21.08.2018 року № 3637/6 / 99-99-15-03-02-15 / ІНК.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%