Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ЄСВ із заробітної плати працівників – іноземців не утримується

Середа, 08 січня 2014 13:21

Нагадування від Міндоходів

 

Дія Закону України від 8 липня 2010 р. №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями поширюється на відносини, що виникають під час провадження діяльності, пов’язаної зі збором та веденням обліку єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Про це повідомляє прес-служба управління Міндоходів у м.Київ.

Платники ЄСВ визначені у частині 1 статті 4 Закону № 2464.

Відповідно до пункту 1 та пункту 6 частини 1 статті  4 Закону № 2464 платниками ЄСВ є дипломатичні представництва і консульські установи іноземних держав, філії, представництва та інші відокремлені підрозділи іноземних підприємств, установ та організацій (у тому числі міжнародні), розташовані на території України, громадяни України та особи без громадянства, які працюють у дипломатичних представництвах і консульських установах іноземних держав, філіях, представництвах, інших відокремлених підрозділах іноземних підприємств, установ та організацій (зокрема, міжнародних), розташованих на території України.

Разом з тим, іноземні громадяни, які працюють у представництвах іноземних підприємств, розташованих на території України, не віднесені Законом № 2464 до платників ЄСВ та не підлягають загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню.

Отже, враховуючи зазначене, єдиний внесок на заробітну плату фізичних осіб – нерезидентів, представництвами іноземних держав, розташованих на території України, не нараховується та не утримується.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%