Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Міндоходів визначило хто може отримати статус платника ПДВ з позитивною історією

Четвер, 09 січня 2014 14:11

Наказ Міндоходів від 30.12.2013 р. №891

Міністерство доходів і зборів визначило перелік рекомендацій. дотримуючись яких можна отримати статус платника ПДВ з позитивною історією. Про це йде мова у Наказі Міндоходів від 30.12.2013 р. №891 «Про затвердження Методичних рекомендацій щодо застосування постанови Кабінету Міністрів України від 25 січня 2012 року №73 «Про затвердження критеріїв, у разі відповідності яким платник податку на додану вартість вважається таким, що має позитивну податкову історію».

Критерії оцінки платника з позитивною податковою історією побудовані на аналізі даних його звітних показників та наявної податкової інформації. Інформація та дані беруться із реєстру платників податку на додану вартість.

Платниками ПДВ з позитивною історією вважаються такі що протягом попередніх 36 послідовних місяців відповідають усім визначеним у постанові КМУ №73 критеріям.

Оскільки розрахунок на відповідність критеріям, установленим пунктом 200.19 статті 200 Кодексу, здійснюється лише за умови декларування суми бюджетного відшкодування в рядку 23.1 податкової декларації з податку на додану вартість, форма якої затверджена наказом Міндоходів від 13.11.2013 №678, то платник податку вважається таким, що має позитивну податкову історію, не лише при декларуванні суми бюджетного відшкодування на поточний рахунок платника у банку у кожному із 36 попередніх послідовних місяців, а й за умови якщо він хоча б в одному чи в декількох із 36 попередніх послідовних місяців здійснює декларування інших показників декларації.

Показники, на підставі яких формуються критерії для отримання статусу платника ПДВ з позитивною історією:

- у територіальних органів Міндоходів не було рішень про анулювання реєстрації платника податку на додану вартість відповідно до статті 184 Кодексу.

- платники податку забезпечують своєчасне подання звітності з податку на додану вартість відповідно до статті 49 Кодексу.

- платники податку на додану вартість відповідають критеріям, установленим пунктом 200.19 статті 200 Кодексу (у разі подання податкової декларації та заяви про повернення суми бюджетного відшкодування, відображеної у такій декларації) відповідно до Порядку визначення відповідності платника податку критеріям, які дають право на отримання автоматичного бюджетного відшкодування ПДВ, затвердженого наказом Міндоходів від 10.12.2013 №781.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%