Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Гарантійний ремонт товару: що в ПДВ-обліку

Понеділок, 17 вересня 2018 13:12

При виявленні недоліків чи фальсифікації товару протягом гарантійного терміну споживач має право в установленому порядку за своїм вибором вимагати від продавця або виробника, зокрема, безоплатного усунення недоліків, пише ligazakon.

При цьому гарантійний ремонт полягає у виконанні робіт, пов'язаних з усуненням недоліків товару для забезпечення використання його за призначенням протягом гарантійного терміну експлуатації. Усунення недоліків здійснюється шляхом заміни чи ремонту комплектуючого виробу або окремої складової частини, а також виконання регулювальних робіт відповідно до вимог нормативних документів.

Як же це відіб'ється на ПДВ-обліку?

При отриманні платником ПДВ товару для здійснення гарантійного ремонту і відповідно подальшого повернення (передачі) його власнику (споживачеві) після проведення такого гарантійного ремонту не відбувається операція з постачання товарів.

Тому, при здійсненні платником податку операції з повернення (передачі) власнику (споживачеві) товару після проведення гарантійного ремонту об'єкта обкладення ПДВ не виникає. Відповідно, у такого платника відсутній обов'язок по нарахуванню податкових зобов'язань з ПДВ за зазначеною операцією.

Втім, операції платника ПДВ з надання послуг з проведення гарантійного ремонту товарів є об'єктом обкладення ПДВ. База оподаткування таких операцій визначається виходячи з вартості таких послуг, які оплачуються виробником товарів, щодо яких проводився гарантійний ремонт.

Про це повідомляє на своєму офіційному веб-сайті ГУ ДФС в Тернопільській області.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%