Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Неправильно обраний базовий місяць для індексації може привести до штрафу

Понеділок, 17 вересня 2018 14:24

В ході проведеного Управлінням Держпраці в Івано-Франківській області інспекційного відвідування одного з підприємств області встановлено порушення законодавства про працю в частині несвоєчасної та не в повному обсязі виплаченої заробітної плати, недотримання мінімальних гарантій в оплаті праці працівників, пише ligazakon.

Так, підприємством своєчасно не нараховані та не виплачено кошти працівнику за роботу в позанормовий час, а також для розрахунку індексації заробітної плати неправильно визначено базовий місяць, що у свою чергу призвело до ненарахування індексації двом працівникам.

У зв'язку з цим, Управлінням Держпраці в Івано-Франківській області винесено постанову про накладення штрафу в розмірі 74 460 грн.

Про це інформує Управлінням Держпраці в Івано-Франківській області.

Підприємство не погодилося з застосованими штрафами та звернулося до суду. Однак за результатами розгляду даної адміністративної справи Івано-Франківський окружний адміністративний суд відмовлено в задоволенні позову позивача, а постанову про накладення штрафу залишено в силі. Постановою суду апеляційної інстанції від 14.08.2018 апеляційну скаргу підприємства залишено без задоволення, а рішення Івано-Франківського окружного адміністративного суду - без змін.

Однак все ж відзначимо, що порушення правил обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації та сум індексації є порушенням Порядку № 1078, і не підпадає під визначення мінімальних державних гарантій в оплаті праці, яка наведена в ст.12 Закону України "Про оплату праці" від 24.03.1995 р № 108/95-ВР, тому відноситься до категорії інших порушень.

Відповідний висновок наведено в листі Держпраці від 07.05.2018 року № 3570 / 4.1 / 4.1-ГП-18.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%