Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

За відсутність підписів працівника про ознайомлення з кадровими документами загрожує штраф

Понеділок, 22 жовтня 2018 12:46

Як пише ligazakon, Дніпропетровський окружний адміністративний суд, розглянувши справу про порушення норм трудового законодавства, зробив, зокрема, такі висновки (рішення від 20.09.2018 у справі № 804/4080/18):

• відсутність в особистих картках за типовою формою № П-2 особистих підписів працівників про ознайомлення із записами, занесеними до трудової книжки, є безумовним порушенням п. 2.5 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої спільним наказом Мінпраці, Мін'юсту, Мінсоцзахисту від 29.07. 1993 № 58;

• в разі звільнення працівника, який працює за строковим трудовим договором, застосуванню підлягає ст. 39 КЗпП: ст. 38 КЗпП регулює порядок звільнення працівників при укладенні безстрокових договорів, тому застосування відповідної статті при звільненні "термінових" працівників є порушенням вимог трудового законодавства (твердження позивача, про те, що звільнення працівника за ст. 38 КЗпП жодним чином не порушило його права, суд до уваги не взяв)

• забезпечення достовірного обліку виконуваної працівником роботи є обов'язком підприємства: суд підтвердив наявність порушення в ситуації, коли відповідно до даних розрахункових листків заробітна плата нараховувалася за годинної тарифної ставки 13,25 грн., Проте в табелях обліку використання робочого часу за відповідний період працівникові вказано 5 розряд і, відповідно, тарифна ставка становить 15,01 грн. (Твердження позивача про те, що тарифікація здійснюється на підставі штатного розкладу, а в табелі тарифікація вказується довідкове і не несе ніякої функції по нарахуванню та виплаті заробітної плати, суд до уваги також не взяв).

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%